EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Sport

Kósz és Petőváry: Az élet nem áll meg!

A minap a Blikk hozta nyilvánosságra a magyar sport egyik legfelkavaróbb ügyét. Két évvel ezelőtt hónapokig tartó szexuális viszonyt folytatott egy 11 éves kislánnyal két vízilabdázó. A hétvégén a két sportember klubjuk (Kópé UVSE) Facebook-oldalán közleményt jelentett meg.

„Kedves Barátaink! Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a biztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem! Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül! Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg! Nemsokára kezdődnek a bajnokságok. Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen! Szervusztok! Zsolt és Zoli”


A Kópé UVSE-t Kósz Zoltán korábbi olimpiai bajnok pólós, valamint Petőváry Zsolt edző irányítja, és a TV2 Tények című műsora is őket nevezte meg érintettként az ügyben.

A ma már 13 éves lány a család egyik barátjának levélben írta meg a történteket  és a zaklatók nevét. Úgy tudni, a gyermek részletesen beszámolt a szexuális aktusokról. A kislány ügyvédje, Gerencsér András úgy nyilatkozott, hogy ilyen durva ügye még soha nem volt, illetve hogy „a legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt”.


Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, és a hírek szerint hamarosan már hírek is várhatók a fejleményekről. Amennyiben a gyanú beigazolódik, nem számít, hogy a sportolók erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e szexuális kapcsolatot, hiszen a lány csak 11 éves volt, márpedig Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év. Az elkövetőkre akár 5–15 év közötti börtönbüntetés is kiszabható.

 

Csendes zaklatás

Májusban elsőként a Lokál adott hírt arról, hogy az egyik fővárosi klub rövid pályás gyorskorcsolya-szakosztályának fiatal edzője ellen eljárás indult zaklatás miatt. Az utánpótlás-válogatott mellett is dolgozó szakember szexuális kapcsolatot létesített egyik kiskorú, értelmi fogyatékos tanítványával.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa-liga – Bátor Fradi kell Moszkvában

  Európa-liga – Bátor Fradi kell Moszkvában

  A moszkvai Európa-liga-meccsen nem lesz elég az Újpest elleni soványka produkció. A Ferencváros egykori játékosa, ifjabb Szergej Kuznyecov szerint a CSZKA fiatalokból áll, de ha a Fradi nem ijed meg, lehet keresnivalója ellene.

 • Ott kell lennünk az Eb-n!

  Ott kell lennünk az Eb-n!

  Amikor kiderült, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését is az új Puskás Ferenc Stadionban rendezik, a Magyar Labdarúgó-szövetségben kiadták az utasítást: ott kell lenni a kontinensviadalon.

 • Rafael Nadal megnősült

  Rafael Nadal megnősült

  Rafael Nadal tizennégy évnyi együttjárás és -élés után összeházasodott kedvesével Francisca Perellóval.