EUR: 332,36 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Kósz Zoltán: Ártatlan vagyok!

Megszólalt a szexuális erőszakkal megvádolt Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, aki tagadja, hogy Petőváry Zsolttal együtt megerőszakolt volna egy 11 éves kislányt.

Pénteken bombaként robbant a hír, miszerint két „sztársportoló” hónapokon keresztül folytatott szexuális viszonyt egy 11(!) éves kislánnyal. Mivel a hatályos törvények szerint 14 év alatt a gyermek beleegyezésével sem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni, így mindenképpen nemi erőszakról és bűncselekményről beszélhetünk, amiért akár 5–15 éves börtönbüntetés járhat.


Később kiderült, hogy két vízilabdázóról, Kósz Zoltán olimpiai bajnok kapusról és Petőváry Zsoltról van szó. A megvádoltak ügyvédjei tagadták a vádakat, tegnap megszólalt Kósz Zoltán is, aki a Blikknek elmondta, soha egyetlen ujjal sem nyúlt(ak) a kislányhoz, és ártatlansága bizonyításáért áll mindenféle vizsgálat elébe. Az interjúból kiderül, hogy már februárban tudomásuk volt a kislány vádjairól, akkor ügyvédhez fordultak és leültek az édesanyával is egy – eredménytelen – tisztázó beszélgetésre.

A most 13 éves kislány családjának ügyvédje, Gerencsér András korábban arról beszélt, hogy a legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a gyermek mondandója, amit „hallgatni is borzalmas volt”.


Ehhez képest a leányfalui Kópé Úszó-Vízilabda Sportegyesület – ahol a vádakkal illetett sportolók edzősködnek és ahova a szóban forgó kislány is járt – medencéiben hétfőn reggel is számtalan kisebb-nagyobb gyerkőc rótta a hosszakat. Az egyesület két edzőjének nevével jelzett busz is békésen állt a fürdő kerítése mellett. Munkatársunk nyomát sem találta annak, hogy a helyiek elítélően foglalnának állást a kínos üggyel kapcsolatban.

A többség inkább megtartja magának a véleményét, illetve elképzelhetetlennek tartja, hogy a Kósz és Petőváry képes lenne ilyen szörnyűségekre.

– Az én gyerekeim is pólóztak, ismerem a két trénert, meggyőződésem, hogy ártatlanul hurcolják meg őket. Remélem, előbb-utóbb kiderül, mi áll a háttérben – mondja a strandhoz közeli presszó munkatársa, és sokat sejtetően, szinte suttogva hozzáteszi, valószínűleg üzleti érdekek.

A rendőrség szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen, tehát a két vízilabdázót nem gyanúsították meg.

Kapcsolódó Cikkek