2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

Kötelező kvótát akar Brüsszel

Egyértelműen kiállt az ENSZ migrációpárti csomagja mellett Dimitrisz Avramopulosz New Yorkban. Az EU migrációügyi uniós biztosa azt is bejelentette, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy kötelező kvóta keretében osszák szét az illegális bevándorlókat az EU-ban – írja az Origo.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja bejelentette, hogy az Unió részt vesz az ENSZ globális migrációs csomagjában. Avramopulosz szerint az illegális migrációt legálissá kéne tenni.


A portál szerint céljuk között szerepel egy általános, uniós szintű áttelepítési rendszer létrehozása.Mindezzel a politikus egyértelműen bevallotta, hogy Brüsszel nem tett le a kötelező kvóták bevezetéséről, sőt sürgette az uniós tagállamokat, hogy 2019. október végéig fejezzék be az áthelyezéseket.

Avramopulosz a Twitteren is jelezte a felelősség megosztását migrációs kérdésekben.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra kitört a Fuego

    Újra kitört a Fuego

    Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

  • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.