EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XXI.kerület

Közös istentisztelettel kezdtek az arénában

 

A Csepeli Baptista Gyülekezet és a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet közös tanévnyitó istentiszteleti ünnepet tartott a Csepeli Szurkolói Arénában szeptember 9-én. Az érdeklődők együtt imádkoztak, énekeltek, hallgatták az igehirdetést.

A két baptista gyülekezet kilépett egy olyan helyszínre, amely nem a megszokott Isten házában, hanem új területen, az arénában szólította meg a híveket.


– Szerettünk volna kimozdulni az imaházak falai közül, és együtt imádkozni a gyermekekért, a pedagógusokért, a szülőkért – fogalmazott Sinkovicz Sándor. A baptista lelkipásztor a családokkal közös ünnepen hangsúlyozta, az iskolák és óvodák nem fogják pótolni, amit mi nem csináltunk meg otthon szülőként.

Ezután Paróczi Zsolt, a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet lelkipásztora megköszönte a csepeli önkormányzat támogatását, hogy új istentiszteleti helyszínt biztosított számukra. Tájékoztatásában szólt arról, hogy országosan 51 saját fenntartású oktatási intézményük van, ahol több mint ezer gyermek tanul.


Az óvodás és iskolás csoportok be is mutatkozhattak a színpadon. A csepeli Majd Megnövök Baptista Óvoda gyermekei és az ócsai Hajnalcsillag Baptista Óvoda bárkacsoportosai énekeltek, verseltek, majd a Szivárvány Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai táncos produkciót mutattak be.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.