EUR: 315,73 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Székesfehérvár

Közösségi Központ, avagy az ékszerdoboz újabb ékei

Tovább gazdagodik Székesfehérvár, a kultúra városa. Hivatalosan is átadták a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második ütemében elkészült épületrészeket. Kialakítottak egy büfét, raktárhelyiségeket, nyilvános mosdókat, illetve egy közösségi-foglalkoztató teremként szolgáló galériát is. Az intézményre méltán mondható, hogy folyamatosan bővülő ékszerdoboz.

Gyerekek, felnőttek egyaránt megcsodálták Kerkay Rita színművész képeit a megnyitón Fotó: ÖKK, Simon Erika

A bővítés keretében – a rendezvények kiszolgálására hivatott épületben – létrejött egy körülbelül 150 főt kiszolgáló büfé, illemhelyiségek és kapcsolódó raktárhelyiségek. Az emeleten kialakítottak egy közel 120 négyzetméteres galériát, közösségi-foglalkoztató termet, amely a programjaival elsősorban a fiatalokat célozza meg. Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolás faburkolatos terasz, amelynek egyik felébe települhet ki a büfé.


– Amikor közösségi teret tudunk átadni a közösségnek, az mindig ünnep és jelentős esemény a város életében. Ezzel a 95 millió forintos beruházással a központra szánt fejlesztési összeg már megközelíti a 300 millió forintot, amely teljes egészében városi forrásból származik. Abból a tervből indultunk ki, hogy minden városrésznek legyen olyan tere, ahol az ott élők össze tudnak gyűlni és különböző programokat tudnak megtartani – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Szigli István önkormányzati képviselő szerint igazi ünnep ez, nemcsak a városrész, de az egész város szempontjából is, hiszen a beruházás nyomán ez az ékszerdoboz újabb elemekkel bővülhetett, így egyre jobban tudja kiszolgálni a közösség és a közönség igényeit.

A közösségi funkció maximális kihasználtságáról Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója beszélt.


– A Vörösmarty Színház a közösség színháza, írjuk gyakran a plakátjainkra. De mit is jelent ez? Színházunk tevékenysége nem merül ki az előadások megszervezésében, olyan egyéb programokat is tartunk, amelyekbe a közönség tevékenyen bekapcsolódhat, mint például az Újszövetség Maraton vagy az Atlantis program. Amikor két éve itt jártam, rögtön hajlottam arra, hogy ez a ház adjon helyet a nyári színháznak. Azt gondolom, az elmúlt két nyár és az itt megfordult közönség igazolja az ötlet létjogosultságát – jelentette ki.

 A hivatalos átadóünnepség után az épület új galériáját Kerkay Rita színművész kiállításával avatták fel. A megnyitón a megjelenteket Varga Lili és Kricsár Kamill vers- és könnyűzenei előadásával és tárlatvezetésével szórakoztatta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.