2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Közösségi szemétszedés Soroksáron

A soroksári Duna-Partot időről-időre ellepi a szemét, és bár az önkormányzat sokat tesz ennek megfékezéséért, teljes mértékben még nem sikerült megszüntetni az illegális szemétlerakást. A környezet megtisztításáért közösségi szemétszedő napot szerveznek 2018. szeptember 15-én.


A Duna soroksári része rendkívül kedvelt a családok, kirándulók körében. Nem véletlenül, hiszen meseszép a partszakasz, azonban a kellemes időtöltést beárnyékolja, hogy gyakran kisebb-nagyobb szemétkupacokkal találkoznak az arra járók.


„Budapest harmadik legnagyobb kerületeként igen nagy problémát jelent az illegális szemétlerakás, illetve a járókelők szemetelése. Az utóbbi években nagyon sok előrelépés történt ennek megszüntetése érdekében: kamerarendszer épült, közterületfelügyelet alakult, szigorúan büntetik a szemetelőket és rendszeresen tartanak tisztasági napokat. Azonban még így sem sikerült teljes mértékben megszüntetni a jelenséget. Úgy gondolom, ha közösen teszünk a természet tisztaságáért, akkor azzal számos pozitív ügyet szolgálunk: a szabadban töltünk néhány órát, megérezzük a összefogás erejét, jobban értékeljük, hogy ha hulladéktól mentes a körülöttünk lévő világ és persze rendezettebb, tisztább lesz a környezet. Arra buzdítom a családokat, baráti társaságokat, fiatalokat, hogy szeptember 15-én szánjanak néhány órát soroksári Duna-part megtisztítására!” – mondja Matt Ákos, a szervező Ász Média Group vezetője.

2018. szeptember 15-én, 10-16 óra között a Molnár-szigetről indulva a soroksári Duna-parton sétálva gyűjthetik a szemetet a résztvevők. Az ehhez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról, valamint konténerekről a szervezők gondoskodnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.