EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Közösségi szemétszedés Soroksáron

A soroksári Duna-Partot időről-időre ellepi a szemét, és bár az önkormányzat sokat tesz ennek megfékezéséért, teljes mértékben még nem sikerült megszüntetni az illegális szemétlerakást. A környezet megtisztításáért közösségi szemétszedő napot szerveznek 2018. szeptember 15-én.


A Duna soroksári része rendkívül kedvelt a családok, kirándulók körében. Nem véletlenül, hiszen meseszép a partszakasz, azonban a kellemes időtöltést beárnyékolja, hogy gyakran kisebb-nagyobb szemétkupacokkal találkoznak az arra járók.


„Budapest harmadik legnagyobb kerületeként igen nagy problémát jelent az illegális szemétlerakás, illetve a járókelők szemetelése. Az utóbbi években nagyon sok előrelépés történt ennek megszüntetése érdekében: kamerarendszer épült, közterületfelügyelet alakult, szigorúan büntetik a szemetelőket és rendszeresen tartanak tisztasági napokat. Azonban még így sem sikerült teljes mértékben megszüntetni a jelenséget. Úgy gondolom, ha közösen teszünk a természet tisztaságáért, akkor azzal számos pozitív ügyet szolgálunk: a szabadban töltünk néhány órát, megérezzük a összefogás erejét, jobban értékeljük, hogy ha hulladéktól mentes a körülöttünk lévő világ és persze rendezettebb, tisztább lesz a környezet. Arra buzdítom a családokat, baráti társaságokat, fiatalokat, hogy szeptember 15-én szánjanak néhány órát soroksári Duna-part megtisztítására!” – mondja Matt Ákos, a szervező Ász Média Group vezetője.

2018. szeptember 15-én, 10-16 óra között a Molnár-szigetről indulva a soroksári Duna-parton sétálva gyűjthetik a szemetet a résztvevők. Az ehhez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról, valamint konténerekről a szervezők gondoskodnak.

Kapcsolódó Cikkek