EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Kecskemét

KRESZ-szafari a vadaskertben

Az Európai Mobilitási Hét keretében – az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának kezdeményezésére – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szeptember 20-án immár hagyományos módon a Kecskeméti Vadaskertben rendezte meg gyermekeknek szóló vetélkedőjét KRESZ-szafari néven.

A gyermekbalesetek megelőzését és a közlekedési ismeretek játékos formában történő elsajátítását célzó megmérettetésen négy város – Kecskemét, Kalocsa, Kiskőrös és Izsák – nyolc negyedikes általános iskolai osztályának közel 200 tanulója vett részt. A versenyfeladatok között – a résztvevők életkori sajátosságainak figyelembevételével – szerepelt a közúti jelzőtáblák ismeretén alapuló feladat, KRESZ-totó és activity. Az „Öltözz fel!” játék során kerékpáros láthatósági és védőfelszerelés darabjait öltötték magukra a gyerekek,  valamint kerékpáros ügyességi pályán is bizonyíthatták tudásukat.


Az „Öltözz fel!” játék során kerékpáros láthatósági és védőfelszerelés darabjait öltötték magukra a gyerekek

A vadaspark területén kijelölt nyolc, közlekedésbiztonsággal összefüggő állomás változatos feladatainak megoldása közben a kicsik megismerkedhettek az állatokkal, valamint azok különleges tulajdonságaival és a bátrabbak meglátogathatták az állatsimogatót is.

A katasztrófavédelem munkatársai egy „füstsátorban” tették próbára a gyermekek ügyességét. A füsttel teli, sötét helyiségben egy széket kellett megtalálni és „kimenteni”. A Mabisz és a DAKK állomásain tesztsorral várták a vetélkedő résztvevőit. Az első három helyezett csapat értékes ajándékokban részesült, de a többiek sem mentek haza üres kézzel.

A játékos, izgalmas, aktív részvételt igénylő megmérettetés legjobbjainak a következő csapatok minősültek: első helyezett az Eperföldi Általános Iskola, Kalocsáról, második a Bem József Általános Iskola, Kiskőrösről, harmadik pedig a Táncsics Mihály Általános Iskola, Izsákról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.