2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Sport

Kulcsár Krisztián: Nem veszik le az olimpia műsoráról a birkózást és az ökölvívást

Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Boros Pétert, Magyarország legidősebb aktív vívóját a legrégebbi jelenleg is működő, közel 100 éves OSC vívóteremben. A köszöntésen Kulcsár Krisztián is részt vett. A  MOB-elnök megnyugtatta a birkózás és az ökölvívás olimpiai jövőéért aggódókat.
– Semmi nincs biztonságban, de nyilvánvalóan vannak sportágak, amelyek abba a kategóriába esnek, hogy időnként fölmerül, lekerülhetnek az olimpia műsoráról. Egy biztos, hogy Tokióig biztosan nem nyúlnak a programhoz, amelyet már elfogadtak. De a párizsi program is most van véglegesítés alatt. Az említett sportágak nincsenek veszélyben – nyilatkozta a Sport24-nek Kulcsár Krisztián, aki párbajtőrvívóként vb-t és Eb-t is nyert, az olimpián pedig ezüstérmes volt.

A MOB-elnök beszélt a jövő évi vívó világbajnokságról is

Egyelőre nincs rá sok esély, hogy a két Korea közösen induljon az ötkarikás játékokon, ennek ellenére Do Dzsong Hvan dél-koreai sportminiszter nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két ország közös pályázatot nyújtson be a 2032-es nyári olimpia megrendezésére.
– Nyilván ez mutatná a sport erejét, egyáltalán nem tartom kizártnak. Azt is látni kell, hogy idén volt egy közös észak-dél-koreai csapat is, ez mutatja igazán, hogy az olimpiai mozgalom miről is szól – mondta a MOB elnöke.


Arról is beszélt, hogy a jövő évi, budapesti vívó-világbajnokságon valóban jó esély lehet arra, hogy a Hősök tere is a helyszíne legyen a versenynek.
– Ambiciózus tervek vannak, és azt tudom, hogy ez a kezdeményezés a kormány elé kerül, talán még most, szeptemberben – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.