2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

Kulcsár Krisztián: Nem veszik le az olimpia műsoráról a birkózást és az ökölvívást

Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Boros Pétert, Magyarország legidősebb aktív vívóját a legrégebbi jelenleg is működő, közel 100 éves OSC vívóteremben. A köszöntésen Kulcsár Krisztián is részt vett. A  MOB-elnök megnyugtatta a birkózás és az ökölvívás olimpiai jövőéért aggódókat.
– Semmi nincs biztonságban, de nyilvánvalóan vannak sportágak, amelyek abba a kategóriába esnek, hogy időnként fölmerül, lekerülhetnek az olimpia műsoráról. Egy biztos, hogy Tokióig biztosan nem nyúlnak a programhoz, amelyet már elfogadtak. De a párizsi program is most van véglegesítés alatt. Az említett sportágak nincsenek veszélyben – nyilatkozta a Sport24-nek Kulcsár Krisztián, aki párbajtőrvívóként vb-t és Eb-t is nyert, az olimpián pedig ezüstérmes volt.

A MOB-elnök beszélt a jövő évi vívó világbajnokságról is

Egyelőre nincs rá sok esély, hogy a két Korea közösen induljon az ötkarikás játékokon, ennek ellenére Do Dzsong Hvan dél-koreai sportminiszter nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két ország közös pályázatot nyújtson be a 2032-es nyári olimpia megrendezésére.
– Nyilván ez mutatná a sport erejét, egyáltalán nem tartom kizártnak. Azt is látni kell, hogy idén volt egy közös észak-dél-koreai csapat is, ez mutatja igazán, hogy az olimpiai mozgalom miről is szól – mondta a MOB elnöke.


Arról is beszélt, hogy a jövő évi, budapesti vívó-világbajnokságon valóban jó esély lehet arra, hogy a Hősök tere is a helyszíne legyen a versenynek.
– Ambiciózus tervek vannak, és azt tudom, hogy ez a kezdeményezés a kormány elé kerül, talán még most, szeptemberben – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.