EUR: 354,51 Ft
CHF: 335,87 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Győr

Kutyákat segítettek az önzetlen barátok

Először tartottak Győrben olyan jótékonysági autóstalálkozót, amely a szánhúzó kutyák megsegítését szolgálta. A kezdeményezés sikeres volt, sokan élvezték a programokat, simogatták a kutyákat és adakoztak egy jó célért.

Ahogy A Lokál Extrában korábban is hírt adtunk, a rendezvényt egy győri házaspár hívta életre, mert segíteni szerettek volna az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak, ahonnan az ő kutyájukat is örökbe fogadták.


Lüszi, a főszervezők malamutja már nem öleb, de erről néha elfelejtkezik: Fehér Dávidot öleli
Fotó: Bendó Jenifer

– Nemrég házasodtunk össze Ritával, Lüszi már előtte is velünk volt, s egyelőre így hárman alkotunk egy családot – mondta Fehér Dávid. – Amikor hallottuk, hogy az alapítvány bajba került, rögtön tudtuk, hogy valamit tenni kell azokért, akiktől ezt a különleges kutyát, a legigazibb barátot kaphattuk.

Voltak akik jó ismerősökként üdvözölték egymást
Fotó: Bendó Jenifer

Lüszi ugyanis egy bántalmazott és elhanyagolt malamut volt, akinek a megmentése és szocializálása az alapítványnak köszönhető. A Fehér házaspár, amióta náluk van a kutya, tovább nevelte, fejlesztette, s Lüszi egy barátságos, boldog négylábú lett mellettük. Persze tudják, hogy még sok munka van vele, de boldogan állnak a kihívás elé, mert ahogy fogalmaztak: Lüsziért minden ráfordítás megéri, sokszorosan megtérül az idő és a munka is.


Számos eledel felajánlás is érkezett a hálás szánhúzóknak
Fotó: Bendó Jenifer

Az autóstalálkozót az ETO Park parkolójában tartották nemrég, és sokan érkeztek, hogy segítsenek és jól érezzék magukat. A felnikitartó verseny próbára tette a karizmokat, az autós szépségverseny első három helyezettje is megkapta a díjakat, a Wolf K9 kutyaiskola bemutatója nagy sikert aratott, ahogy az íjászaton is sokat vettek részt és ismerkedtek meg ezzel a sporttal. A szánhúzókon kívül a nap legnagyobb sztárja az a cica volt, akit az engedelmességi gyakorlatoknál vettek be az idomárok.

Kutyaiskola bemutató is színesítette a programot
Fotó: Bendó Jenifer

Ám ami talán a legfontosabb: a jótékony győrieknek köszönhetően összegyűlt 250,7 kiló – 34 zsák – száraz táp, 13 darab 1240 grammos konzerv és némi jutalomfalat is. Az alapítvány hivatalos gyűjtőládájába pedig 150 ezer forint érkezett a segítőktől.

A kutyás bemutató egyik legnagyobb sztárja a cica volt
Fotó: Bendó Jenifer

Az alapítvány a Facebookon is megköszönte a rendezvényt és az adományokat: „Az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány nevében ezúton hálásan köszönöm mindenkinek, aki részt vett a rendezvényen, aki segített valamilyen formában, és ezer millió köszönet a szervező Fehérné Ritának és Fehér Dávidnak! Példamutató rendezvény volt! Le a kalappal mindenki előtt!!”

Kapcsolódó Cikkek