EUR: 320,99 Ft
CHF: 282,36 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb XV.kerület

László Tamás: Az egészségügy fejlesztése szívügyünk!

László Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje szerint a kerületi egészségügy fejlesztése az itt élők egészségének megőrzését, gyógyulásuk esélyeit kell szolgálja, ez nem öncélú feladat.

– Újra elővennénk a járóbeteg-szakrendelés fejlesztésének középtávú tervét, amit Németh Angéla, az ellenzék jelöltje az asztal alá söpört. A terveket egy plusz öt évre, azaz hatévesre bővítenénk. Ebben az első év a sürgősen megteendő lépésekkel foglalkozik, a továbbiakban a nagyobb forrásigényű és összetettségű szakterületek fejlesztését érintenénk – mondta lapunknak László Tamás, aki hozzátette, az első évben a már elkezdett és előkészített fejlesztéseket kell befejezni, illetve elindítani.
– Ez kiemelten vonatkozik a Deák utcai rendelőre, amellyel kapcsolatban egy többéves pereskedés okozná a legnagyobb károkat, ezért az építkezés azonnal folytatódjon és 2019-re be kell fejezni! Ez sajnos a jelenlegi kerületvezetés hibájából többletköltséget fog jelenteni. Kész tervekkel rendelkezünk a Hősök úti rendelő felújítására, ezt 2019-ben el kell kezdeni.


A győztes polgármester-választás után újra elővennénk a járóbeteg szakrendelés fejlesztésének középtávú tervét

A polgármesterjelölt kijelentette, fejlesztenék a gyermek-járóbetegszakrendeléseket is, melyeket egyébként Németh Angéla megszüntetne.
– Ez az egész kérdéskör méltánytalan, hiszen a szakrendeléseket dr. Velkey Györggyel, a Bethesda főigazgatójával kötött személyes megállapodásom alapján sikerült idehozni. A jelenlegi hat rendelést egészítenénk ki további kettővel. Ennél is fontosabb a megállapodásunkban az, hogy a Bethesda vállalta a kórházi ügyeletet is, vagyis nem kell a beteg gyermekekkel a Heim Pál Kórházba menni. Németh Angéla ezt is veszélyeztetné.

László Tamás hozzátette, az itt élőkkel szemben botrányos Németh Angélának az a mondata, hogy a törési sérültek „menjenek át Újpestre gipszeltetni”.
– A traumatológiát mindenképpen és minél előbb létrehoznánk a kerületben, ezen túlmenően az Országos Idegsebészeti Intézettel elkezdett együttműködést is fejlesztenénk. És persze rengeteg tervünk van az orosz kórházban! Az elmúlt hónapok legjelentősebb döntése az, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a 11. jelű épületben megvalósulhat a Lelki Egészség Központ. Dolgozunk egy diagnosztikai centrum létrehozásán is, CT-re pályázunk. Ezt további eszközökkel egészítenénk ki, hiszen a korszerű diagnosztika a modern orvoslás alapja. Kormánydöntés alapján elkészültek a Közép- és Kelet-európai Hagyományos Kínai Orvoslás Oktató, Gyógyító és Kutató Központ tervei. Ebbe egynapos sebészetet is terveztettünk. Ezt is beépítenénk az egy- plusz ötéves fejlesztési tervünkbe.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.