2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb XV.kerület

László Tamás: Egymásra vagyunk utalva, a főváros értünk, mi a fővárosért!

A kerületi polgármesterek a Fővárosi Közgyűlés tagjai. László Tamás, kerületünk Fidesz–KDNP-s polgármester-jelöltje számos ügyben találkozott, sőt egyeztetett velük az elmúlt négy évben a Tér_Köz- és a Vekop-pályázatokkal kapcsolatban.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az előbbin 100 milliót, utóbbin több mint 1,5 milliárd forintot nyert a kerület, ám a baloldali vezetés alatt sajnálatos módon a két ügyben szinte semmilyen előrelépés nem történt az elmúlt egy évben.


– Hajdu László eddigi polgármester 2015–2018 között bent ült a közgyűlésben, és semmit nem ért el a kerület érdekében. Az Erdőkerülő és Zsókavár utca felújítása ügyében viszont Hajdu és Németh Angéla egy közös, hazug szórólapjukon azt állítják, Hajdu elintézte, hogy 2019-ben 200 millióért elkészül a két út felújítása. Az igazság ezzel szemben az, hogy a hivatkozott határozatban nincsen szó 200 millióról, a két útra nincsenek kész tervek sem, felújítása – egy 2017-es költségbecslés alapján valorizálva – több mint 500 millióba kerülne – mondta el lapunknak László Tamás, aki hozzátette, kérték, hogy ugyanabban a körben helyesbítsék a hazug állításokat, de válaszra sem méltatták őket.

– Németh Angéla máris hiteltelen a fővárosi vezetés és a közgyűlés tagjai szemében. Én azt szeretném elérni, hogy legalább az egyik tervünk megvalósuljon 2019-ben. Közös ügyeink között említhetem a fővárosi utak felújítását vagy az M3-as zajvédő falat, amelynek 360 milliós költségét én lobbiztam ki. Az, hogy utóbbi még mindig nem készült el, Hajdu lelkén szárad, aki 2010 előtt hét vállalkozó fellépését tartotta fontosabbnak 700 ingatlantulajdonos érdekeivel szemben. De említhetném a kis közlekedési korrekciókat egyes veszélyes csomópontokban vagy parkolók építését is.


László Tamás hozzátette, hogy a közösségi közlekedés fejlesztése több ponton érinti a kerületet.
– Ilyen például a 3-as metró továbbvezetése Káposztásmegyerig, amelynek tervezésére már kiírták a közbeszerzést, vagy az, hogy a 4-es metró villamosként futhatna a Pólus Centerig, esetleg a kisföldalatti meghosszabbítása a rákospalotai Körvasút sorig. Ezeken túlmenően nagyon fontosnak tartanám a vasúti megállók melletti területek fejlesztését, és a közösségi közlekedés összehangolását.

Teljesen új elem Fürjes Balázs kinevezése Budapest és az agglomeráció államtitkárává. László Tamás azonnal felvette vele a kapcsolatot.

– Fürjes Balázs maximális támogatásáról biztosított. Sőt lennének közös ügyeink, ilyen a lakótelepek és a kisterek megújítása, amiben konkrétan számítana a szakértelmemre. Megemlítette, hogy évente minden kerület lehetőséget kap egy tér felújítására. A Budapest-párbeszédben, sőt a főváros 2030-ig szóló városfejlesztési tervének készítésében is részt kívánunk venni.

Tarlós István is László Tamást ajánlja
– László Tamást nemcsak korábbi ciklusának eredményei miatt támogatom, hanem azért is, mert építészként, városépítészként van elképzelése, mondanivalója a településéről, ismeri az értékeit és a hiányosságait is. Nagy munkabírású ember, akinek számos terve van arról, mit kezdjen kerülete jövendő sorsával. Ötleteiből képes kultúrát teremteni, és van ereje elképzeléseit végrehajtani. Úgy hiszem, hogy ez – megválasztása esetén – a jövőben is így lesz – szól Tarlós István főpolgármester ajánlása, amely a választás előtt minden családhoz eljut.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.