2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Belföld

László Tamással fejlődhetne Újpalota

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Rákospalota, Pestújhely és Újpalota városrészekből álló XV. kerületben, miután korábbi vezetője, a DK-s támogatottságú Hajdu László beült Gyurcsány Ferenc frakciójába.

A kormánypárti jelölt, László Tamás mellett Varga Mihály pénzügyminiszter kampányolt lakossági fórumon, ahol a két politikus elmondta: ha László Tamás vezetheti az önkormányzatot, az ott lakókkal együtt tervezné meg a kerület életét.


László Tamás a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve gyermekszakrendelést hozna a kerületbe. Emellett a Fidesz–KDNP jelöltje a kerület rossz anyagi körülmények között élő lakóinak nem segélyeket osztogatna, mint azt Hajdu tette, hanem felemelkedési programot indítana. Ehhez már nyert is a kerület 1,5 milliárd forintot egy városrehabilitációs pályázaton, de a munka a tavaly decemberi szerződéskötés ellenére mégsem indult el.

Az ellenzéki pártok újra egy álcivil jelölt mögé bújnak – ahogy tették például Józsefvárosban –, de Német Angéláról mindenki tudja, hogy Hajdu választotta ki utódjául, így valójában Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Kapcsolódó Cikkek