EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

László Tamással fejlődhetne Újpalota

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Rákospalota, Pestújhely és Újpalota városrészekből álló XV. kerületben, miután korábbi vezetője, a DK-s támogatottságú Hajdu László beült Gyurcsány Ferenc frakciójába.

A kormánypárti jelölt, László Tamás mellett Varga Mihály pénzügyminiszter kampányolt lakossági fórumon, ahol a két politikus elmondta: ha László Tamás vezetheti az önkormányzatot, az ott lakókkal együtt tervezné meg a kerület életét.


László Tamás a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve gyermekszakrendelést hozna a kerületbe. Emellett a Fidesz–KDNP jelöltje a kerület rossz anyagi körülmények között élő lakóinak nem segélyeket osztogatna, mint azt Hajdu tette, hanem felemelkedési programot indítana. Ehhez már nyert is a kerület 1,5 milliárd forintot egy városrehabilitációs pályázaton, de a munka a tavaly decemberi szerződéskötés ellenére mégsem indult el.

Az ellenzéki pártok újra egy álcivil jelölt mögé bújnak – ahogy tették például Józsefvárosban –, de Német Angéláról mindenki tudja, hogy Hajdu választotta ki utódjául, így valójában Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.