2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Nem tudok a polgármester helyett polgármester lenni

Fogadóórát tartott Lázár János országgyűlési képviselő Hódmezővásárhelyen szeptember 12-én, amikor több mint 20 polgár kereste fel, köztük Vásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, valamint az őt támogató egyik helyi család három tagja. Lázár János országgyűlési képviselő arról értesítette a fogadóóra után a sajtót, hogy Hódmezővásárhely polgármesterének minden kérését komolyan kezeli. Hozzátette: Márki-Zay Péter két fő témában kereste fel, az egyik a strand ügye, a másik a helyi televízió sorsa.

– Amiben tudok, megpróbálok segíteni. Egy dologban nem tudok segíteni, nem tudok a város polgármestere lenni. Azt tudom tanácsolni, hogy az országos pártalapítás helyett egy kicsit foglalkozzon Hódmezővásárhely ügyeivel is, és akkor nem lesz arra szükség, hogy nekem ezeket a dolgokat felvezesse. Nem tudok a polgármester helyett polgármesterkedni. Megpróbálok segíteni, ami nem könnyű, tekintettel arra, hogy kivétel nélkül polgármesteri hatáskörbe tartozó ügyekben keresett meg. Ezek nem az országgyűlési képviselő ügyei. Egy nagy összegű hitelt akar felvenni Hódmezővásárhely önkormányzata, de ebben is a képviselő-testületnek kell első helyen állást foglalnia – tájékoztatott Lázár János.


Lázár János országgyűlési képviselő: „A polgármester úrtól azt kérjük, hogy foglalkozzon a város ügyeivel, a pénzt pedig Hódmezővásárhelyen kell előkeresni.”

A Rádió 7 megkérdezte Lázár Jánost a helyi sajtó által kiadott közös közleménnyel kapcsolatban, amelyet a Rádió 7, a Vásárhelyi Televízió, valamint a Vásárhely 24 adott ki a sajtó dolgozóit ért fenyegetésekkel kapcsolatban. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Hódmezővásárhelyen jelenleg éles politikai küzdelem zajlik a polgármester és az ellenzéke között, amiben a sajtó csak tükröt tart az ellenzék és a polgármester elé.

– Hiba, ha valaki a sajtóra haragszik. Most éppen a városi televízió megszüntetése a bosszú egyik eszköze. Ha jól gondolom, akkor a város nem adja oda a működéséhez szükséges finanszírozást, ezért hamarosan megszűnik. Ez szerintem helytelen. A média egyetlen dolga, hogy tükröt tartson a politikusok elé, és ha a politikus valami csúnyát lát benne, akkor meg kell mosdani, meg kell fésülködni – fogalmazott Lázár János. Hozzátette, hogy néha olyan a város politikai közössége, mint egy óvoda.


Márki-Zay Péter bosszúhadjáratot indított a helyi sajtó ellen

– Nem szeretnék ebbe az állóháborúba belekerülni, ami itt, Hódmezővásárhelyen zajlik. Azt gondolom, ha már megválasztották, akkor ennek a következményeit, hogy ő a város polgármestere, viselje ő maga, és viseljék a következményeket azok, akik rá szavaztak – fogalmazott Lázár János.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.