2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Szükségünk van egy élvonalban játszó csapatra

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE ismét sikeresen pályázott, ez alkalommal 165 ezer euróra. Ezt egy sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Lázár János országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében hangsúlyozta: azt tervezte, hogy a következő négy évben megteremtsék a feltételeit az ország élvonalában játszó vásárhelyi sportcsapat létrejöttének.

A CB, azaz Cross-border basket games projekt, amelyre sikeresen pályázott a vásárhelyi kosárlabdacsapat, arra biztosít lehetőséget a jövőben, hogy a „Spartak” Ifjúsági Kosárlabda Klub Subotica és a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE számára sokkal szorosabb együttműködésre legyen lehetőség az utánpótlás- nevelés szempontjából.


Lázár János országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő gratulált a győztes pályázathoz, majd kiemelte: egy többéves együttműködés alapjait jelenti a most elnyert 165 ezer euró.

– Ami szerintem mind a két településen és közösségben fontos, hogy az iskolák is együtt tudnak dolgozni, és a polgárok számára is lehetőség nyílik a kosárlabda iránti szeretet kinyilvánítására – mondta Lázár János. Hozzátette: Szabadkán és Hódmezővásárhelyen is rendkívül népszerű a kosárlabda, amely kitartásra, csapatmunkára és tudatos gondolkozásra neveli az embert.


 

– Mi a következő lépés, amelyet mi, vásárhelyiek kitűzhetünk magunk elé? Én azt remélem, egy ilyen együttműködés Szabadkával megteremti a lehetőséget arra, hogy a szakmai és edzésmunkát összehangoljuk, és talán el tudunk lesni a szabadkaiaktól olyan dolgokat, hogy hogyan lehet egy profi csapatot is működtetni. Azért dolgozunk mi, politikusok – vagy a politikusok egy része –, hogy a következő években megteremtsük azokat a gazdasági feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy Vásárhelynek legalább egy olyan csapata legyen valamelyik sportágban, amely a nemzeti élvonalban képes játszani – fogalmazott Lázár János. Kiemelte, tervei között szerepelt, hogy a következő négy évben megteremtsék Vásárhelyen egy az ország élvonalában szereplő sportcsapat létrejöttének feltételeit, majd hozzátette: jelenleg ehhez a kosárlabda áll a legközelebb.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.