EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Szükségünk van egy élvonalban játszó csapatra

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE ismét sikeresen pályázott, ez alkalommal 165 ezer euróra. Ezt egy sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Lázár János országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében hangsúlyozta: azt tervezte, hogy a következő négy évben megteremtsék a feltételeit az ország élvonalában játszó vásárhelyi sportcsapat létrejöttének.

A CB, azaz Cross-border basket games projekt, amelyre sikeresen pályázott a vásárhelyi kosárlabdacsapat, arra biztosít lehetőséget a jövőben, hogy a „Spartak” Ifjúsági Kosárlabda Klub Subotica és a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE számára sokkal szorosabb együttműködésre legyen lehetőség az utánpótlás- nevelés szempontjából.


Lázár János országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő gratulált a győztes pályázathoz, majd kiemelte: egy többéves együttműködés alapjait jelenti a most elnyert 165 ezer euró.

– Ami szerintem mind a két településen és közösségben fontos, hogy az iskolák is együtt tudnak dolgozni, és a polgárok számára is lehetőség nyílik a kosárlabda iránti szeretet kinyilvánítására – mondta Lázár János. Hozzátette: Szabadkán és Hódmezővásárhelyen is rendkívül népszerű a kosárlabda, amely kitartásra, csapatmunkára és tudatos gondolkozásra neveli az embert.


 

– Mi a következő lépés, amelyet mi, vásárhelyiek kitűzhetünk magunk elé? Én azt remélem, egy ilyen együttműködés Szabadkával megteremti a lehetőséget arra, hogy a szakmai és edzésmunkát összehangoljuk, és talán el tudunk lesni a szabadkaiaktól olyan dolgokat, hogy hogyan lehet egy profi csapatot is működtetni. Azért dolgozunk mi, politikusok – vagy a politikusok egy része –, hogy a következő években megteremtsük azokat a gazdasági feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy Vásárhelynek legalább egy olyan csapata legyen valamelyik sportágban, amely a nemzeti élvonalban képes játszani – fogalmazott Lázár János. Kiemelte, tervei között szerepelt, hogy a következő négy évben megteremtsék Vásárhelyen egy az ország élvonalában szereplő sportcsapat létrejöttének feltételeit, majd hozzátette: jelenleg ehhez a kosárlabda áll a legközelebb.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.