2020. április 02., csütörtök
Áron

Sport

Lebontják a téli olimpia létesítményeit

Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.

– Őszintén szólva nem látom, hogy lenne más lehetőség – mondta az esetleges bontásról Szang Ho Joon, a Koreai Gazdasági Kutatóintézet munkatársa. Hozzátette, a fenntartási költségeket – évente mintegy 5,3 millió dollárt – valakinek, azaz a koreai vagy a regionális kormányzatnak ki kell fizetnie, de erre egyikük sem hajlandó. A korábbi rendezők története nem túl biztató, nagyon kevesen tudtak akár csak turisztikai látványosságot is csinálni a helyszínekből.


A Koreai Köztársaság mintegy 13 milliárd dollárt költött az olimpiára, illetve annak előkészületeire: ebből 110 milliót fordítottak a központi stadionra, amelyet azóta már lebontottak.

 (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

Kapcsolódó Cikkek

 • Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Bercz Zsombor újra beleáll egy évbe

  Nem örül annak, hogy a jövő évre halasztották a tokiói nyári játékokat, de mivel éveken keresztül a sikeres olimpiai szereplésért dolgozott, nem most fogja feladni.

 • Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

  Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója kitölti a szerződését, és 2021 nyaráig biztosan a spanyol együttesben játszik – számolt be róla az As című spanyol lap.

 • A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

  A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt.