EUR: 322,18 Ft
CHF: 283,51 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Érd

Lecsófesztivál a Parkvárosban

Közösségeket megmozgató, hangulatos, zenével, tánccal, mozgással, evéssel, ivással fűszerezett nyári program – ez volt a lecsófesztivál, meg persze több más is. Az érdi nyugdíjasok rendezték, immár harmadik alkalommal, és a felvidéki testvérváros, Léva is képviseltette magát négy csapattal.

A napközis tábor parkja hangulatos környezetet kínált a lecsófesztiválhoz

Már délelőtt sercegett a szalonnadarabokból kiolvadt zsír, pörkölődött a hagyma, sült a felaprított paprika és paradicsom. Illatoztak a bográcsok, a mellettük sürgölődő főzőcsapatok pedig nem győzték sorolni, miért az övék lesz a legízletesebb, a legkülönlegesebb, és hogy mi mindent raktak bele – nem mindennapi lecsóreceptekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Mert azért nem mindennap készítünk a konyhánkban a hagyományos mellett nemcsak tojásos, hanem babos, tarhonyás, gombás, kolbászkarikás, sőt zöldséges lecsót. Valamennyi receptnél talán csak a szalonnából kisütött zsír, meg a nem túl csípős, de azért némileg erős piros paprika volt ugyanaz.


Megfelelő kavarás, jó hangulat – ez is a recept része

A felhasznált anyagok csak szigorúan meghatározott mennyiségben kerülhettek be a bográcsba
Fotók: Boros Sándor

Készültek tehát a lecsók a parkvárosi napközis tábor területén tucatnyinál is több bográcsban, és közben az is kiderült – talán nem olyan meglepő –, hogy a hagyományos konyhának a Felvidéken is része a lecsó. Bár ahogy főzés közben az onnan érkezett vendégek elmondták, inkább alapnak készítik a tartalmasabb ételek alá.

A zsűri döntését Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács vezetője hirdette ki

Pontban déli tizenkettőkor kezdődött zsűrizés. Az elnök, Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács vezetője kihirdette az eredményt. Első lett a Volán Nyugdíjas Klub, második a Lévai egyes számú Nyugdíjas Klub, harmadik pedig az Életmód Klub.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.