2018. szeptember 22., szombat
Móric

Életmód

Lehet még nagyobb egy kis Fityó?!

Az 500-as család kialakításában újabb ugráshoz ért a Fiat. A megújult 500X már csak nyomokban tartalmazza a legendás Nuovo 500 (1957–1975) modernizált jegyeit, a crossover pedig jelentősen meghaladja az egykori kisautó méreteit. Viszont mindent tud.

A Fiat nem éppen az elsők között szállt be a crossoverek versenyébe, de nagyot durrantottak, amikor az 500-as legendás formáját felelevenítő 2007-es új 500-as formatervére városi terepjárót álmodtak. Az egyedi modell pedig most megújult.


Az új 500X külsejét újragondolták: LED-es nappali menetfényt és Full LED-fényszórókat kapott. Utastere is felfrissült, kihangsúlyozva az 500-as család egyedi stílusjegyeit, de megtartva a legújabb kor által megkövetelt funkcionalitást.

Ráadásul a Fiat palettáján elsőként az 500X kínálja a vadonatúj, három- és négyhengeres motorokból álló erőforráscsaládot, amellyel kiemelkedő vezetési élményt, valamint korábbi benzinmotorjaihoz képest 20 százalékkal takarékosabb fenntartást ígér.

És hogy a biztonság terén se maradjanak le, az 500X esetében minden kivitelnél alapfelszereltségként kínálják a vezetéstámogató rendszereket. A táblafelismerő és az intelligens tempomat segít a betartani a sebességhatárokat. A rendszer egyetlen gombnyomásra az út menti jelzőtáblákon látható értékre módosítja a jármű sebességét, míg a sávelhagyásra figyelmeztető – szintén felár nélküli – funkció nagyobb sebességnél segíti a közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Színes őszi receptek

    Színes őszi receptek

    Ősszel új alapanyagok kerülnek az asztalra. A piros gyümölcsös szezonnak vége, itt az ideje, hogy átadják a helyüket a sárga sütőtöknek és a lila szilvának.

  • Ki tart majd el kit?

    Ki tart majd el kit?

    Ma a fiatalok átlagosan 27,4 évesen hagyják el a szülői fészket. Nem akarnak kiröppenni, holott többnyire dolgoznak, önálló keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére a fizetésüket zsebpénzként kezelik, vagyis felnőttkoruk elején is lényegében a szüleik tartják el őket.