2019. január 21., hétfő
Ágnes

Életmód

Lehet még nagyobb egy kis Fityó?!

Az 500-as család kialakításában újabb ugráshoz ért a Fiat. A megújult 500X már csak nyomokban tartalmazza a legendás Nuovo 500 (1957–1975) modernizált jegyeit, a crossover pedig jelentősen meghaladja az egykori kisautó méreteit. Viszont mindent tud.

A Fiat nem éppen az elsők között szállt be a crossoverek versenyébe, de nagyot durrantottak, amikor az 500-as legendás formáját felelevenítő 2007-es új 500-as formatervére városi terepjárót álmodtak. Az egyedi modell pedig most megújult.


Az új 500X külsejét újragondolták: LED-es nappali menetfényt és Full LED-fényszórókat kapott. Utastere is felfrissült, kihangsúlyozva az 500-as család egyedi stílusjegyeit, de megtartva a legújabb kor által megkövetelt funkcionalitást.

Ráadásul a Fiat palettáján elsőként az 500X kínálja a vadonatúj, három- és négyhengeres motorokból álló erőforráscsaládot, amellyel kiemelkedő vezetési élményt, valamint korábbi benzinmotorjaihoz képest 20 százalékkal takarékosabb fenntartást ígér.

És hogy a biztonság terén se maradjanak le, az 500X esetében minden kivitelnél alapfelszereltségként kínálják a vezetéstámogató rendszereket. A táblafelismerő és az intelligens tempomat segít a betartani a sebességhatárokat. A rendszer egyetlen gombnyomásra az út menti jelzőtáblákon látható értékre módosítja a jármű sebességét, míg a sávelhagyásra figyelmeztető – szintén felár nélküli – funkció nagyobb sebességnél segíti a közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Bár a történelem nem azt bizonyítja, hogy a Mustang márkanév elfáradt volna az autótörténelmi modell közel 55 éves sikersorozata alatt, de a Fordnál ügyelnek is rá, hogy rendre új lendületet adjanak a legenda továbbgördülésének.

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.