EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Életmód

Lehet még nagyobb egy kis Fityó?!

Az 500-as család kialakításában újabb ugráshoz ért a Fiat. A megújult 500X már csak nyomokban tartalmazza a legendás Nuovo 500 (1957–1975) modernizált jegyeit, a crossover pedig jelentősen meghaladja az egykori kisautó méreteit. Viszont mindent tud.

A Fiat nem éppen az elsők között szállt be a crossoverek versenyébe, de nagyot durrantottak, amikor az 500-as legendás formáját felelevenítő 2007-es új 500-as formatervére városi terepjárót álmodtak. Az egyedi modell pedig most megújult.


Az új 500X külsejét újragondolták: LED-es nappali menetfényt és Full LED-fényszórókat kapott. Utastere is felfrissült, kihangsúlyozva az 500-as család egyedi stílusjegyeit, de megtartva a legújabb kor által megkövetelt funkcionalitást.

Ráadásul a Fiat palettáján elsőként az 500X kínálja a vadonatúj, három- és négyhengeres motorokból álló erőforráscsaládot, amellyel kiemelkedő vezetési élményt, valamint korábbi benzinmotorjaihoz képest 20 százalékkal takarékosabb fenntartást ígér.

És hogy a biztonság terén se maradjanak le, az 500X esetében minden kivitelnél alapfelszereltségként kínálják a vezetéstámogató rendszereket. A táblafelismerő és az intelligens tempomat segít a betartani a sebességhatárokat. A rendszer egyetlen gombnyomásra az út menti jelzőtáblákon látható értékre módosítja a jármű sebességét, míg a sávelhagyásra figyelmeztető – szintén felár nélküli – funkció nagyobb sebességnél segíti a közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…