EUR: 328,61 Ft
CHF: 298,60 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

Tájékoztató kampányt indít a magyar kormány a Soros–Sargentini-jelentésről. Közben az is kiderült, hogy Brüsszel már évek óta el akarja vonni a tagállamoktól a határőrizet jogát.

„Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország” – mondja Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amely az Európai Parlamentben szeptember 11-én elmondott beszédéből idéz. A kormányfő aznap védte meg Magyarországot a hazugságokat tartalmazó Soros–Sargentini-jelentés vitájában. Másnap a bevándorláspárti képviselők csalással szavazták meg a dokumentumot, ami miatt a magyar kormány az Európai Unió Bíróságán támadta meg a jelentést, amelyet az Országgyűlés határozatban ítélhet el.


Ne engedjünk a zsarolásnak!

A kormány válasza a Sargentini-jelentésre:Magyarországot azért támadják, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország.Ne engedjünk a zsarolásnak!

Gepostet von Magyarország Kormánya am Dienstag, 18. September 2018

– Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát. Ne engedjünk a zsarolásnak! – hallható a kormány a Soros–Sargentini-jelentés hazugságait leleplező kampányához készült filmjében. Hogy valójában ez az igazi konfliktus hazánk és Judith Sargentini, valamint a mögötte sorakozó, Soros eszméit terjesztő slepp között, mi sem bizonyítja jobban, mint Angela Merkel német kancellár újnak tűnő ötlete a schengeni övezet határának védelméről.


MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

– Azok az államok, amelyeknek külső határuk van, nemzeti hatásköröket adnak át annak érdekében, hogy a Frontexet (az EU határvédelmi ügynöksége) valóban átfogó hatáskörökkel ruházzuk felÉs ez a szolidaritás mértékét is jelenti, ha arról van szó, hogy emberek jönnek hozzánk, vagy ha kötelezettségeink vannak arra nézve, hogy lehetővé tegyük a legális migrációt – jelentette ki Merkel éppen a Soros–Sargentini-jelentés szavazásának napján a Bundestagban. Orbán Viktor miniszterelnök szerint mindez azt jelenti, hogy a magyar határőrök és katonák helyett zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat.

Az újnak tűnő javaslat azonban korántsem új keletű: a Financial Times már 2015-ben ugyanezt fogalmazta meg, ami az Origo szerint arra utal, hogy Brüsszel évek óta dolgozik a határvédelem jogának átvételén.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek