2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Program

Lenyűgöző élményt nyújt a KockaPark

A LEGO ® márkanevet senkinek nem kell bemutatni, hiszen sokak gyermekkorát idézi a színes és kreatív játék. A KockaPark Családi Élményközpont segítségével most pedig visszarepülhetünk az időbe, és óriási, lenyűgöző kiállításon és játszóházban találhatjuk magunkat.

Csodálatos kreációkkal, egyedi alkotásokkal, valósághű építményekkel működő járművekkel és számos érdekes látnivalóval találkozhatnak az érdeklődők.
Több százezer, a leghíresebb dán játékgyártó cég, a LEGO ® által készített építőelemből került felépítésre ez a csodapark a Campona első emeletén. A hatalmas terepasztalon a nyüzsgő városi forgatag mellett, működő, főleg magyar vonatkozású vasúti szerelvényekkel találkozhatnak az ide látogatók. De megtekinthetnek itt híres épületeket is, mint például a Nyugati pályaudvar, a Központi Vásárcsarnok vagy a Taj Mahal kicsinyített mását is. Az utóbbit két színben, fehérben illetve feketében is láthatják az érdeklődők.


Betekintést nyerhetünk a magyar illetve a világtörténelem jelentősebb pillanataiba, megcsodálhatunk hetet abból a három dimenziós makettsorozatból, mely hazánk olyan várait mutatja be, melyek kevésbé vagy egyáltalán nem ismertek. Ha már történelem, akkor a falakon elhelyezett tablókon a LEGO ® gyár történetét is megismerhetjük. A ’70, 80-as években születettek találkozhatnak olyan LEGO ® készletekkel, melyek az ő gyermekkorukban
láttak napvilágot.

A kiállított asztalokon, vitrinekben lévő modelleken kívül a szervezők hangsúlyt fektetnek a közös családi építésre. Így a KockaPark területén több játszó pontot alakítottak ki, ahol a szabad építéstől kezdve a különböző küldetésekig mindenre vállalkozhatnak gyerekek és felnőttek egyaránt.


A jövőben nemcsak magyar kiállítók művei, hanem a szomszédos országok LEGO ® Klubjai is meghívást kapnak, hogy bemutathassák a magyar nagyközönségnek legféltettebb kincseiket. Nemcsak profi építők lehetnek majd kiállítói a KockaParknak, hamarosan több kategóriában is építőversenyt indítanak, ahol a nevezők építményeit is kiállítják. Kicsiket és nagyokat egyaránt vár egy igazán szép és kellemes, 1 300 m²-es helyszínen a KockaPark Családi Élményközpont a Camponában!

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön a Tudományok Fővárosa!

  Jön a Tudományok Fővárosa!

  Elképesztő robotok, hightech drónok, AR- és VR-technológiák és a jövő járművei – ezek és még rengeteg más tudományos fejlesztés várja az érdeklődőket az idén már harmadik alkalommal megrendezett Tudományok Fővárosán.

 • Budapestre jön a QUEEN SYMPHONIC

  Budapestre jön a QUEEN SYMPHONIC

  Először Magyarországon a QUEEN SYMPHONIC! Végre a hazai közönség is élőben élvezheti a Queen legnépszerűbb slágereit a WestEnd-en évek óta nagy sikerrel futó előadás keretében.

 • Október 13-án újra ingyenes Fitbalance az Arénában

  Október 13-án újra ingyenes Fitbalance az Arénában

  Újra megnyitja kapuit október 13-án a sportolni vágyók előtt Magyarország legnagyobb sport- és életmód fesztiválja, a Fitbalance. Nyolcezer négyzetméteren minden az egészségről szól majd a Papp László Budapest Sportarénában: közel 100 edzővel, 50 kiállítóval, 8 különböző mozgászónával és több mint 100 izgalmas programmal várják az érdeklődőket a szervezők.