EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

“Azért támadják Magyarországot, mert a szociális piacgazdaságot preferáljuk”

A történelem még tartozik az igazságtétellel a kommunista diktatúrában államilag tönkretett magyar rockzenészeknek – mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Leslie Mandoki. 

Ezek a zenei munkák egyértelműen megérdemlik, hogy legyen egy olyan hely, ahol lehet a teljesítményükre emlékezni. Sajnos akkoriban a kommunista magyar állam kulturális vezetése Erdős Péterék irányításával rengeteg tehetséges magyar zenésznek elvágta a világsztárrá váláshoz vezető útját. Ez a sors jutott Demjén Ferencnek és a Syrius zenekarnak is – mondta Leslie Mandoki.


A népszerű zenészt a portál arról is kérdezte, hogy mi a véleménye a Soros–Sargentini-jelentésről. Mandoki szerint az írás, amit elolvasott teljes mértékig nívótlan, mind történelmileg, mind tartalmilag. Annyira komolytalannak tartotta a jelentést, hogy tisztességtelennek gondolja, azt, hogy az EP ilyen hülyeségekkel foglalkozik, ahelyett, hogy a következő pénzügyi válság megfékezésére koncentrálna. A válságot Mandoki szerint a kaszinókapitalizmus okozta.

Egy jól nyomon követhető út vezetett ahhoz, hogy a kaszinókapitalizmus sok tízbillió dollár kárt okozva megrendíthesse 10 évvel ezelőtt a világ gazdasági rendjét. Az EZB becslése szerint 7 billió euró volt az a kár 10 évvel ezelőtt, amit a kaszinókapitalizmus első összeomlása okozott. Az összefüggések nyilvánvalóak és érthetővé teszik, hogy ma az EU parlamentje miért is vádaskodik alaptalanul Magyarországgal szemben ahelyett, hogy az EU polgárainak valóságos problémáival foglalkozna. A kaszinókapitalizmus kiemelkedő szellemi atyjai ugyanis a nagyon sikeres spekulánsok – mesélte a portálnak Mandoki.


A 888.hu a migrációval kapcsolatban is kérdezte a művészt, aki a német szemlélettel ellentétes gondolatokat vall, számára az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz.

“Én ezt művészként úgy fogalmazom meg, hogy nem szabad tolerálnunk az intoleranciát. Nem fogadható el a számomra semmi olyasmi sem, ami egyfajta új antiszemitizmust jelent.”

Leslie Mandoki szerint Magyarország egy büszke ország, Budapest egy kozmopolita város, és a magyar zsidóság is biztonságban élhet itt, olyan városokkal ellentétben mint Párizs, Brüsszel vagy éppen Berlin.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nyomtatják a szavazólapokat

  Már nyomtatják a szavazólapokat

  Már nyomtatják az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában, amelynek géptermeiben és csomagolócsarnokaiban hétfőn sajtóbejáráson mutatták be, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok, és miként csomagolják, “dobozolják” azokat szavazóköri bontásban.

 • A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

  A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

  Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – közölte az MTI-vel a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

 • Tarlós István: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

  Tarlós István: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

  Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István – harmadik ciklusára készülő – főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!

 • Kiemelt jelentőségűek a fogyatékossággal élőket érintő intézkedések

  Kiemelt jelentőségűek a fogyatékossággal élőket érintő intézkedések

  Kiemelt társadalmi ügy, hogy a fogyatékossággal élő embereket érintő kérdésekben milyen döntések születnek, ezért a kormány kiadványban összegzi az elmúlt években ezen a területen tett lépéseit – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.