EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Luxusélelmiszerként jobban vásárolják a rovarokat

Ha luxusáron kínálják őket, kelendőbbek a rovarokból készült élelmiszerek – állapították meg a Berni Egyetem kutatói.

Általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket. “Mivel sokan szívesen esznek – rovarszerű kinézetük ellenére – homárt vagy rákot, talán meg lehet változtatni a rovarok fogyasztásával szembeni negatív attitűdöt” – véli Sebastian Berger, az egyetem munkatársa.


A szakértő kölni és St. Gallen-i kollégáival közösen megvizsgálta, milyen szerepet játszik a rovarok piacra dobásában az ár.

Kiderült: a lisztkukacból készült hamburgernek és társainak jobb a fogadtatása, ha drágábban árulják őket. A magasan árazott termékektől ugyanis a vásárlók általában magasabb minőséget várnak.

“Vizsgálataink szerint a magasan árazott rovartermékeket nemcsak jobbnak értékelték, de az értékelés javulása más termékekre is kiterjedt” – foglalta össze az eredményeket Berger.

A magasabb árak tehát segíthetnek abban, hogy megváltoztassák a fogyasztók hozzáállását a rovarok fogyasztásához.

A tanulmányt a British Food Journal című szaklapban mutatták be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

    Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

    Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

  • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

    A nap képe: Tök jó tökfesztivál

    Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.