2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Eger

M25: elkészült az Andornaktályát elkerülő útszakasz

A tervek szerint, rendben, késedelem nélkül halad az Egert az autópályával összekötő M25-ös út építése – jelentette ki Nyitrai Zsolt a beruházás egy újabb szakasza, az Andornaktályát elkerülő út átadásán.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta, jó ütemben halad az M25-ös építése, így hamarosan valóra válik a több évtizedes álom: Egerből közvetlenül, gyorsabban és biztonságosabban juthatnak el az emberek a fővárosba. Mindez megkönnyíti a családok, a vállalkozások és a turisták közlekedését. – Megígértük, és meg is csináljuk! – tette hozzá a képviselő, arra utalva, hogy hosszú évtizedeken keresztül nem sikerült megvalósítani ezt a régen várt beruházást.


– Elkészült az andornaktályai elkerülő út a helyi polgármester által „kiharcolt” zajvédő fallal, valamint lezárult a 252. sz. főút rekonstrukciója is. Ősz végéig befejeződnek a teljes északi ütem munkálatai, ez kétszer kétsávos utat jelent a közlekedők számára, majd ezután következik a déli szakasz megvalósítása – jelentette be Nyitrai Zsolt. A honatya köszönetet mondott minden közreműködőnek, valamint a lakosságnak, amiért türelemmel viselték a munkálatokkal járó kellemetlenségeket. – Úgy hiszem, a fejlődés néha áldozatokkal jár, de biztos vagyok abban, hogy az új összekötő út mindenért kárpótol – tette hozzá.

Habis László, Eger polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az egri szakasz átadásával sokkal komfortosabb lett a lakosság közlekedése: a két új körforgalom kiépítésével pedig gyorsabbá, biztonságosabbá vált az utazás. Szavai szerint már most érezhető, hogy egyre több befektető érdeklődik a térség iránt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.