EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Magyarország mindent megtesz a kötelező kvóták bevezetése ellen

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarország mindent megtesz a kötelező kvóták bevezetése ellen és semmilyen nyomásnak nem enged, amikor úgy dönt, hogy az ország területére csak azok léphetnek, akiket a magyar jogszabályok alapján a magyar hatóságok beengednek.

Bakondi Györgyöt pénteken az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs biztosa az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésszakának egyik kísérőrendezvényén a napokban sürgette, az Európai Unió tagállamai tegyenek eleget ígéreteiknek a bevándorlók áthelyezésével, illetve áttelepítésével kapcsolatban.


Bakondi György hangsúlyozta, a magyar emberek többször véleményt nyilvánítottak a betelepítésről, népszavazáson, nemzeti konzultációkon és a legutóbbi orsszágyűlési választáson is: túlnyomó többségük nem ért egyet az EU migrációs politikájával és a kormány politikáját támogatja, amelynek fő célja a biztonság garantálása.

Jelezte ugyanakkor: nem hiszi, hogy a kötelező kvóták elfogadását “keresztülvernék”, mert ezeknek nagyon alacsony az elfogadottságuk.

A főtanácsadó szerint Dimitrisz Avramopulosz kijelentése és mások mellett Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök megszólalása a témában azt mutatja, erőteljes törekvés van arra, hogy még az európai parlamenti választások előtt olyan visszafordíthatatlan helyzetet alakítsanak ki a migráció ügyében, amely hosszú távra, kedvezőtlenül befolyásolja Európa jövőjét. Ráadásul ezek az elképzelések nincsenek összhangban a választók többségének akaratával – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Mindenki szeretne spórolni az ajándékok vásárlásánál, de ha egy termék túl olcsó, akkor gyanakodjunk arra, hogy hamisítvány. A hamisított termékek könnyen fennakadhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A NAV akár meg is semmisítheti a megrendelt termékünket, ha pedig nagy mennyiségről van szó, előfordulhat hogy fel is jelentenek.

 • Családi programok a nemzeti ünnepen

  Családi programok a nemzeti ünnepen

  Ingyenes Országház látogatással, koncertekkel és emlékmenettel és családi programokkal várják az érdeklődőket október 23-án az 1956-os szabadságharc megemlékezésén.

 • Nap képe: Jön Vuk

  Nap képe: Jön Vuk

  Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

 • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.