2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Magyarország mindent megtesz a kötelező kvóták bevezetése ellen

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarország mindent megtesz a kötelező kvóták bevezetése ellen és semmilyen nyomásnak nem enged, amikor úgy dönt, hogy az ország területére csak azok léphetnek, akiket a magyar jogszabályok alapján a magyar hatóságok beengednek.

Bakondi Györgyöt pénteken az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs biztosa az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésszakának egyik kísérőrendezvényén a napokban sürgette, az Európai Unió tagállamai tegyenek eleget ígéreteiknek a bevándorlók áthelyezésével, illetve áttelepítésével kapcsolatban.


Bakondi György hangsúlyozta, a magyar emberek többször véleményt nyilvánítottak a betelepítésről, népszavazáson, nemzeti konzultációkon és a legutóbbi orsszágyűlési választáson is: túlnyomó többségük nem ért egyet az EU migrációs politikájával és a kormány politikáját támogatja, amelynek fő célja a biztonság garantálása.

Jelezte ugyanakkor: nem hiszi, hogy a kötelező kvóták elfogadását “keresztülvernék”, mert ezeknek nagyon alacsony az elfogadottságuk.

A főtanácsadó szerint Dimitrisz Avramopulosz kijelentése és mások mellett Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök megszólalása a témában azt mutatja, erőteljes törekvés van arra, hogy még az európai parlamenti választások előtt olyan visszafordíthatatlan helyzetet alakítsanak ki a migráció ügyében, amely hosszú távra, kedvezőtlenül befolyásolja Európa jövőjét. Ráadásul ezek az elképzelések nincsenek összhangban a választók többségének akaratával – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek