EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Magyarország nem enged a zsarolásnak

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros–Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.Hörcsik Richárd, a testület elnöke szerint az Európai Parlament által csalással elfogadott dokumentum politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben. Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként hivatalos levélben fejezte ki köszönetét és háláját azon képviselőknek, akik leszavazták a Soros–Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Eközben Andres Anvelt észt belügyminiszter kijelentette, hogy Észtország nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, megakadályozandó a harmadik világbeli bevándorlók beáramlását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.