2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Magyarország nem enged a zsarolásnak

Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros–Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.Hörcsik Richárd, a testület elnöke szerint az Európai Parlament által csalással elfogadott dokumentum politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben. Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként hivatalos levélben fejezte ki köszönetét és háláját azon képviselőknek, akik leszavazták a Soros–Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Eközben Andres Anvelt észt belügyminiszter kijelentette, hogy Észtország nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, megakadályozandó a harmadik világbeli bevándorlók beáramlását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

  • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.