2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb Szekszárd

Már most benyújthatja rezsicsökkentési igényét!

A kormány az 1364/2018. számú határozatával úgy döntött, hogy azon háztartások téli rezsikiadásait is támogatja, amelyek eddig azért nem részesültek ilyen típusú támogatásban, mert vezetékes gázzal vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyaggal – például tűzifával, szénnel – fűtenek.

A döntés szerint ezek a háztartások egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek, tájékoztatott Molnár Kata jegyző asszony. Az önkormányzat feladata az, hogy a támogatás iránti lakossági igénybejelentéseket fogadja, összesítse, és továbbítsa a Belügyminisztérium felé. A természetbeni támogatás a következő fűtőanyagokra igényelhető: tűzifa, szén, palackos propán-bután gáz, tartályos propán-bután gáz, fűtőolaj, pellet, brikett. A támogatás nem fedezi az egyéb, például szállítási, darabolási költségeket.


Az igénybejelentő nyomtatvány és az annak mellékletét képező adatkezelői információk letölthetők a www.szekszard.hu honlapról, illetve minden munkanapon személyesen átvehetők a következő helyeken:

  • Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Iroda, portaszolgálat (Szekszárd, Vörösmarty utca 5.): 8–16 óra, pénteken 8–14 óra.
  • Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, portaszolgálat (Szekszárd, Béla király tér 8.): 8–17.30.

A kitöltött igénybejelentőt a következő címre kérik postázni vagy személyesen benyújtani:


Polgármesteri Hivatal, 7100 Szekszárd, Béla király tér 8.

Egy háztartásból egy igénybejelentő nyilatkozat fogadható be. Háztartásnak az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett (szekszárdi) lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségét kell tekinteni. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, ezt a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogosult ellenőrizni. Nem jogosultak továbbá a támogatásra a kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások.

A természetbeni támogatás az alábbi fűtőanyagokra igényelhető: tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet, brikett Illusztráció: Pixabay

 

A benyújtott igényekről az önkormányzat október 17-ig ad tájékoztatást a Belügyminisztériumnak, aminek alapján a kormány október 31. után hoz döntést.

A tüzelőanyag átvételének részleteiről a támogatásra jogosultakat az önkormányzat a döntést követően tájékoztatja.

Érdeklődni a Szociális Irodán (Vörösmarty utca 5.), a 74/311-630 telefonszámon lehet.

Az igényeket személyesen szeptember 14-ig minden munkanapon ügyfélfogadási időtől függetlenül teljes munkaidőben fogadják az Ügyfélszolgálaton (Béla király tér 8.).

Szeptember 17. és október 15. között az igénybejelentéseket ügyfélfogadási időben (hétfő: 8.00–12.00, 13.00-16.00, szerda: 8.00–12.00, 13.00–16.00, péntek: 8.00–12.00) ugyanitt fogadják.

Az igénybejelentés végső határideje: 2018. október 15.

Már most érdemes felkészülni a fűtési szezonra

Kapcsolódó Cikkek