2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Kecskemét

Már próbálnak a fesztivál után

Ljubljanai vendégjátékkal kezdődött az új évad a Ciróka Bábszínházban. Augusztus végén, a huszadik alkalommal megrendezett Mini Fesztiválon mutatkozott be a társulat a Hogyan fogjunk csillagot? című darabbal. 

A fesztiválszereplést követően két új darab próbái is elkezdődtek a bábszínházban. Kolozsi Angéla Macskablöff című meséjét Szörényi Júlia állítja színpadra, A zöld madár című darabot pedig Rumi László rendezésében láthatja a közönség.


Cirókás kalandozások – Ljubjanai vendégjátékkal kezdődött az új évad

A japán, korják, angolai, norvég, skót és magyar népmesékből szőtt Macskablöff három rövid, szórakoztató, tanulságos történetet fűz egybe. Az óvodás korosztály számára készülő egyszemélyes előadást Fülöp József játssza. Báb- és díszlettervező Sári Miklós, zeneszerző Teszárek Csaba.

A zöld madár tolla vándormese, amelynek motívumai a dél-amerikai indiánok mondái között éppúgy megtalálhatók, mint az európai népek meséiben. A darab alkotói – Szász Ilona szerző, Balla Gábor tervező, Rozs Tamás zeneszerző és Rumi László rendező – jegyzik a 2016-ban bemutatott, az Égigérő mesefa első virága – Medve ének című produkciót is.

Az iskolásoknak szóló előadásban Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Apró Ernő és a társulat új tagja, Dénes Emőke látható. Zenészként közreműködik Kormos Zoltán Zsolt és Keller Dániel. Mindkét produkció premierje szeptember 29-én, szombaton lesz.

Kapcsolódó Cikkek