EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Kecskemét

Már próbálnak a fesztivál után

Ljubljanai vendégjátékkal kezdődött az új évad a Ciróka Bábszínházban. Augusztus végén, a huszadik alkalommal megrendezett Mini Fesztiválon mutatkozott be a társulat a Hogyan fogjunk csillagot? című darabbal. 

A fesztiválszereplést követően két új darab próbái is elkezdődtek a bábszínházban. Kolozsi Angéla Macskablöff című meséjét Szörényi Júlia állítja színpadra, A zöld madár című darabot pedig Rumi László rendezésében láthatja a közönség.


Cirókás kalandozások – Ljubjanai vendégjátékkal kezdődött az új évad

A japán, korják, angolai, norvég, skót és magyar népmesékből szőtt Macskablöff három rövid, szórakoztató, tanulságos történetet fűz egybe. Az óvodás korosztály számára készülő egyszemélyes előadást Fülöp József játssza. Báb- és díszlettervező Sári Miklós, zeneszerző Teszárek Csaba.

A zöld madár tolla vándormese, amelynek motívumai a dél-amerikai indiánok mondái között éppúgy megtalálhatók, mint az európai népek meséiben. A darab alkotói – Szász Ilona szerző, Balla Gábor tervező, Rozs Tamás zeneszerző és Rumi László rendező – jegyzik a 2016-ban bemutatott, az Égigérő mesefa első virága – Medve ének című produkciót is.

Az iskolásoknak szóló előadásban Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Apró Ernő és a társulat új tagja, Dénes Emőke látható. Zenészként közreműködik Kormos Zoltán Zsolt és Keller Dániel. Mindkét produkció premierje szeptember 29-én, szombaton lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.