EUR: 314,46 Ft
CHF: 278,66 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Märcz Tamás: Sokkal kiegyenlítettebb lett a nemzetközi mezőny

Sokkal kiegyenlítettebb lett a nemzetközi mezőny, egy tornán hat-nyolc válogatott esélyes az éremszerzésre, ezek közé tartozik a magyar is – mondta a Népszavának a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, akinek csapata a napokban csaknem húsz év után diadalmaskodott újra a világkupán.

Märcz Tamás a lap szombati számának adott interjúban azt mondta, most még nem lehet megmondani, hogy a 2020-as tokiói olimpián ez a csapat szerepel-e. “Különböző okokból eddig háromszor kellett új csapatot összeraknom, először tavaly nyáron a budapesti vb-re, ami előtt nagy volt rajtunk a nyomás, de az itthon megszerzett ezüsttel megfeleltünk az elvárásoknak. A barcelonai Eb-re és a világkupára ismét össze kellett rakni egy új csapatot.


A szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy a világkupa megnyerésével sem oldódott meg az a probléma, hogy bár a magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában, a sok légiós miatt a válogatott játékosai kevés lehetőséget kapnak. A berlini világkupa előtt “több mint három hetet készültünk együtt, akik a klubjaikban kiegészítő emberek, napról napra lettek egyre jobbak. Viszont szükség van a külföldiekre is, a 16 csapatos élvonal nem lenne fenntartható nélkülük. Nem a légiósok hazaküldése a megoldás, hanem fokozatosan csökkenteni kellene a csapatok számát az első osztályban, javítani kell az utánpótlásképzést és ezzel párhuzamosan csökkenteni a külföldiek létszámát, támogatni a magyar utánpótlásban nevelkedett vízilabdázók játéklehetőségét” – vélekedett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Előkerültek azok a 2006-os jegyzetek, amelyből José Mourinho a Chelsea menedzsereként készült a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre. A portugál szakember akkori segítője, André Villas Boas állította össze a dokumentumot, amiből kiderül, hogy miként vélekedtek az akkori katalán csapat sztárjairól.

  • Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer euróra (6,2 millió forintra) büntette Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál sztárját, aki obszcén gesztussal ünnepelte három gólját múlt kedden az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.