2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay Péter ismét lebűnözőzte Szabó Bálintot

Hódmezővásárhely polgármesterének, dr. Márki-Zay Péternek bíróság elé kell állnia azért, mert Szabó Bálint jogászt egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte. A Rádió 7 megkérdezte erről a polgármestert, aki az interjúban ismét bűnözőnek nevezte Szabó Bálintot.

Vásárhely első embere a városi televíziónak adott interjújában nevezte többszörösen elítélt bűnözőnek Szabó Bálint jogászt, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, aki szegedi és makói ügyek mellett a vásárhelyi K’Art-ügy károsultjainak is a jogi képviselője. A kijelentésekért a Szegedi Törvényszék büntetőügyben bíróság elé idézi Márki-Zay Pétert. A Rádió 7 stúdiójában megkérdezték a polgármestert a kialakult helyzetről, aki a nyilatkozatában ismét bűnözőnek nevezte Szabó Bálintot.


Szabó Bálint jogász és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Márki-Zay Péter a következőket mondta el az eset kapcsán: „Egyvalamiről ismert Szabó Bálint: a rágalmazásról. Tehát van egy diszkrét bája annak, hogy éppen az a Szabó Bálint vádol engem rágalmazással, aki eddig öt pert veszített rágalmazásért. (…) Ahogy elmondtam éppen, ugye, a plakátrongálástól vagy leginkább plakátlopástól sem visszariadó fideszes kampányhoz képest is, azt gondolom, hogy nagyon mélyre süllyedt a politika ma Hódmezővásárhelyen akkor, amikor ezt a nyilvánvalóan bűnöző Szabó Bálintot alkalmazzák az ellehetetlenítésemre, bíróságra citálásomra és a többi.”

A polgármester hozzátette, hogy csak nemrégiben értesült arról, hogy Szabó Bálint nem büntető-, hanem polgári peres ügyekben veszített, majd a következőt fűzte hozzá: „Én azt mondom, hogy az, akit bilincsben vezettek ki a szegedi városházáról, aki sorozatban veszíti hazugságért a polgári pereket, az az én szememben igenis egy bűnöző. Ez az én véleményem.”

Kapcsolódó Cikkek