EUR: 321,61 Ft
CHF: 281,84 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Hódmezővásárhely

Mátray Facebookon fenyegette meg Cseri Tamást

Minősíthetetlen stílusban üzent a Facebookon Mátray Attila, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Cseri Tamás képviselőnek. „Nem lesz ennek jó vége”, „megszívod nagyon barátom” – írta a fideszes képviselőnek a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki egy másik személyt nemes egyszerűséggel kocsi után köttetne!

A helyi cigány kisebbség is belekeveredett a politikai csatározásba. Míg az egyik oldal azzal vádolja a másikat, hogy a helyi romák hátán felkapaszkodva akarja megnyerni a következő választásokat, addig a másik a „rasszista” bélyeget üti az ellenfél homlokára. Eközben a helyi cigányság vezetője fenyegetésekkel él egy fideszes képviselővel szemben.


Mátray Attila, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

Mátray Attila a következőt üzente Cseri képviselőnek: „Szépen kérlek, állj le Te is meg a buzi Nagy Attila is kocsi után köttetem!!!”

Mátray Attila ugyan bocsánatot kért, de közben kiderült, hogy az elnökhöz köthető a Csengettyűközben kisajátított mozgássérültparkoló. Így a helyi Fidesz szervezete Mátray Attila lemondását követeli.

Cseri Tamás képviselő (Fidesz-KDNP)

Márki-Zay Péter polgármester szerint a Fidesz korábbi nyilatkozata mélyen elítélendő, nincs érte bocsánat. Mátray Attila „kocsi után kötési” szándékát is elítélte, de ott már megmagyarázható azzal, hogy mindezt haragjában írta az elnök, és egyébként is – véli a polgármester – „senki nem gondolhatja komolyan, hogy ez a kerekesszékben közlekedő, újságíró végzettségű, tehát értelmiségi cigány ember ténylegesen komolyan gondolta volna ezeket a kijelentéseit”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.