EUR: 327,34 Ft
CHF: 300,76 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Hódmezővásárhely

Mátray Facebookon fenyegette meg Cseri Tamást

Minősíthetetlen stílusban üzent a Facebookon Mátray Attila, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Cseri Tamás képviselőnek. „Nem lesz ennek jó vége”, „megszívod nagyon barátom” – írta a fideszes képviselőnek a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki egy másik személyt nemes egyszerűséggel kocsi után köttetne!

A helyi cigány kisebbség is belekeveredett a politikai csatározásba. Míg az egyik oldal azzal vádolja a másikat, hogy a helyi romák hátán felkapaszkodva akarja megnyerni a következő választásokat, addig a másik a „rasszista” bélyeget üti az ellenfél homlokára. Eközben a helyi cigányság vezetője fenyegetésekkel él egy fideszes képviselővel szemben.


Mátray Attila, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

Mátray Attila a következőt üzente Cseri képviselőnek: „Szépen kérlek, állj le Te is meg a buzi Nagy Attila is kocsi után köttetem!!!”

Mátray Attila ugyan bocsánatot kért, de közben kiderült, hogy az elnökhöz köthető a Csengettyűközben kisajátított mozgássérültparkoló. Így a helyi Fidesz szervezete Mátray Attila lemondását követeli.

Cseri Tamás képviselő (Fidesz-KDNP)

Márki-Zay Péter polgármester szerint a Fidesz korábbi nyilatkozata mélyen elítélendő, nincs érte bocsánat. Mátray Attila „kocsi után kötési” szándékát is elítélte, de ott már megmagyarázható azzal, hogy mindezt haragjában írta az elnök, és egyébként is – véli a polgármester – „senki nem gondolhatja komolyan, hogy ez a kerekesszékben közlekedő, újságíró végzettségű, tehát értelmiségi cigány ember ténylegesen komolyan gondolta volna ezeket a kijelentéseit”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.