2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Maul Pincészet – Hedonista 2015

„A húsos, a csábító, fűszeres illatokat belélegezve buja látomások törnek rám! Selymesen hulló virágszirmok, gyümölcsöktől roskadozó tálak, illatos borral teli medencék… Megmártózom a ragyogás és az érzékiség tengerében. Meztelenre vetkőzve a dús habok közé vetem magam. Testem átjárja a borból áradó fenséges élmény: kaland, ármány, orgia, költészet, gyönyör és termékenység. Forró levegő és hűs eső. Ínycsiklandó kortyok folynak le a torkomon, én pedig testemet elveszítve áradok a Hedonista-világba.”

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet. Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést. A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartály modern szőlőfeldolgozást tesz lehetővé, míg nyílt tartályaikban tradicionális szőlőfeldolgozást folytatnak.


Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel. 2015-től évjáratonként 30–35 ezer üveg bort palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek