EUR: 316,98 Ft
CHF: 279,32 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Budapest IV.kerület

Meccsel búcsúzott Kabát és Balajcza az újpesti közönségtől

Első alkalommal rendezték meg a Futball Éjszakáját, amelynek egyik kiemelkedő eseménye volt Kabát Péter és Balajcza Szabolcs újpesti búcsúmeccse. Ráadásul kiderült, hogy Kabát Péter – immár civilben – tovább segíti a lila-fehér klubot, sőt a támadónak komoly tervei vannak.

Újpesten közel kétezren tekintették meg a Balajcza 11 és a Kabát 11 gárda összecsapását, aminek érdekessége az volt, hogy az első félidőben a csatár büntetőből talált be a lila-fehérek egykori kapusának hálójába, majd a másodikban ugyanez fordítva történt meg. A rendkívül jó hangulatú, egészen parádés jelenetekkel megtűzdelt találkozón végül gólzáporos, 7-7-es, igazságos döntetlen született. A lefújást követően a játékosok és a nézők a pályán összeölelkezve búcsúztatták a két példaképet.


Kabát Péter és Balajcza Szabolcs igazi kedvencek voltak a Megyeri úton (Fotó:ujpestfc.hu)

– Iszonyú jó érzés volt újra együtt focizni a barátaimmal, egykori csapattársaimmal – mondta a mérkőzés után Kabát Péter, aki hozzátette, nagyon örült, hogy sokan kimentek a meccsre. – Szerintem mindenki jól érezte magát a mérkőzésen. Sokan megdöbbentek, amikor a büntetőnél én álltam a kapuba, de amikor ezt eldöntöttem, még nem tudtam, hogy Szabi rúgja majd. Reméltem, hogy eltalálom az irányt, és kivédem Szabi rúgását, de nem így történt. És hogy melyek a legszebb emlékeim? Nagyon sok szép dolgot átéltem, de a Fradi ellen lőtt gólok fantasztikus emlékek.

Érdekes módon Balajcza Szabolcs is az egyik Ferencváros elleni mérkőzést emelte ki pályafutásából.
– Isten megadta nekem, hogy 11 évig védjek Újpesten, és ezt köszönöm neki. Természetesen a Ferencváros elleni 6-0-s győzelem örök emlék marad, de ugyanilyen felemelő érzés volt, amikor a Steaua Bukarest elleni nemzetközi mérkőzésen kikaptunk ugyan, de Bukarestben 30 ezer, Újpesten pedig több mint 10 ezer szurkoló előtt megfelelően képviseltük a magyarságot.


Kabát Péter most sportkoordinátor, de sportigazgató lenne

Kabát Péter immár civilként segíti az Újpest munkáját.
– Titulusom szerint sportkoordinátor vagyok, ez igazából azt jelenti, hogy kapocsként szolgálok az utánpótlás és a klub vezetősége között. Rendszeresen ellátogatok az iskolákba, ahol megpróbálom a gyerekeket a Megyeri útra csábítani, hogy nálunk váljanak labdarúgókká. Továbbá a klub népszerűsítése is a profilomba tartozik, különböző rendezvényeken veszek részt és képviselem szeretett egyesületünket. Mindennap kint vagyok az utánpótlásnál a Tábor utcában, ahol Szabó Györggyel és Mundi Viktorékkal értekezek a fiatalokról. Az elmúlt másfél hónapban sikerült megismernem az összes korosztály keretét és felmérnem a terepet. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, örülök, hogy újra itt lehetek és elkezdhettem a munkát. Úgy gondolom, fekszik nekem ez a munkakör, kint vagyok a hazai és az idegenbeli meccseken is, mind az utánpótlás-, mind az NB I-es összecsapásokon. Szeretnék még sokat tanulni, fejleszteni magam, hogy minél jobb legyek abban, amit csinálok!
Merthogy Kabát Péternek komolyabb tervei is vannak.
– Hosszú távú célom, hogy sportigazgató lehessek itt, a Megyeri úton. Ennek apropóján végeztem el az iskolát, és tervezem, hogy eggyel magasabb szintű képzésen is részt veszek, hogy minél nagyobb tudásra tegyek szert a munkakörrel kapcsolatban, és lila-fehér sportigazgató válhasson belőlem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.