EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Megelőzheti a Honvéd a Fradit

Véget ért a válogatott mérkőzése miatti szünet, visszatértek a klubcsapatokba a játékosok. A hétvégi NB I-es forduló egy igazi csemegét tartogat, a Budapest Honvéd fogadja Hungária körúti albérletében a Ferencvárost.

„Hazai pályán” látja vendégül az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a Honvéd az éllovas Ferencvárost szombat este. Az összecsapás érdekessége, hogy akár változás is lehet a tabellán, hiszen jelenleg a Ferencváros vezet 17 ponttal, de szorosan mögötte ott van a kispesti együttes 16-tal, így egy hazai sikerrel a Honvéd az élre ugorhat. Ha a tavalyi összecsapásaikat vesszük alapul, a zászló egyértelműen a Fradinak áll. A két együttes háromszor találkozott a bajnokságban, egy döntetlen (1-1) mellett két zöld-fehér siker született (3-1, 5-2).


A meccsnek van egy másik érdekessége is, méghozzá Davide Lanzafame. Az olasz támadó most találkozik először a Kispest fanatikusaival, amióta a Fradiba szerződött. Erről a helyzetről Djordje Kambernek is megvan a véleménye.

– Amióta Davide elment tőlünk, beszéltem vele néhányszor, de ez mind lényegtelen lesz szombat este: a pályán nekem nincs barátom a másik csapatból – fogalmazott a Honvéd csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak.

Lovrencsics Gergő, a Fradi játékosa pluszmotivációt is érezhet, szerdán ugyanis megszületett második kisfia, így biztosak lehetünk benne, hogy ha nyer a csapata, a győzelmet kisgyermekének ajánlja.

 

A 8. forduló holnapi programja

Újpest–Debrecen 17.00

Puskás Akadémia–MOL Vidi FC 17.00

Mezőkövesd–Diósgyőr 17.00

Paks–MTK 17.00

Kisvárda–Haladás 17.00

Honvéd–Ferencváros 19.30

Kapcsolódó Cikkek