2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb

Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok. A mérnöki végzettségű olimpikon vívó pályafutását lezárva 1979-ben a szövetség  főtitkára, majd hat éven keresztül szövetségi kapitánya lett. 1986-tól 2001-ig Olaszországban dolgozott, tanítványai közül Maurizio Randazzo olimpiát is nyert, míg Elisa Uga ötkarikás ezüstérmet, illetve Európa-bajnoki aranyat szerzett. A sydney-i olimpia után hazatért, és Athénban Nagy Tímeát, majd Rióban Szász Emesét segítette olimpiai aranyhoz.

2004-ben a nemzet sportolójává választották. 2010 októberében példaértékű életútja elismeréseként megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést. 2012-ben Prima Primissima díjban részesült. 2016-ban Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést vehetett át. 2016-ban Pro Urbe Budapest díjat, 2017-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a MOB életműdíját kapta meg.MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.