EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Megkapta a Lánchíd makettjét Budapesten András herceg – Fotók!

Hétfőn Budapestre érkezett András yorki herceg. A brit uralkodó, Erzsébet királynő harmadik gyermeke találkozott Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Mutatjuk a királyi sarj látogatásáról készült legizgalmasabb fotókat!

A mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet a világon, ezt bizonyítja, hogy ma olyan éghajlati, társadalmi jellegű kérdésekre kell választ adni, amik megkövetelik a mérnökök, többek között az építőmérnökök segítségét – mondta András yorki herceg az Építőmérnök 200 című konferencia megnyitóján hétfőn Budapesten.


A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) által a brit Építőmérnökök Intézete (ICE) 200 éves fennállása alkalmából szervezett konferencián a herceg kiemelte: ösztönözni kell a fiatalokat, hogy felismerjék az építőmérnöki szakma fontosságát, szükségességét. A hétfői konferencia és azt követő Tierney Clark-díj átadása is ezt a célt szolgálja – mondta András yorki herceg, aki kapott egy makettet a Lánchídról.

A konferencián kívül András herceg találkozott a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnökkel, az Országházban pedig Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. A királyi sarj kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szintén részt vett egy konferencián, később pedig látogatást tesz az első magyarországi integrált edzőteremben, a Suhanj! Alapítvány tártra utcai fitnesztermében, ahol találkozik paralimpiai sportolókkal is.


András herceg budapesti látogatásáról készült képeket, az alábbi galériában tekintheti meg:

Kapcsolódó Cikkek