EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Megkapta a Lánchíd makettjét Budapesten András herceg – Fotók!

Hétfőn Budapestre érkezett András yorki herceg. A brit uralkodó, Erzsébet királynő harmadik gyermeke találkozott Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Mutatjuk a királyi sarj látogatásáról készült legizgalmasabb fotókat!

A mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet a világon, ezt bizonyítja, hogy ma olyan éghajlati, társadalmi jellegű kérdésekre kell választ adni, amik megkövetelik a mérnökök, többek között az építőmérnökök segítségét – mondta András yorki herceg az Építőmérnök 200 című konferencia megnyitóján hétfőn Budapesten.


A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) által a brit Építőmérnökök Intézete (ICE) 200 éves fennállása alkalmából szervezett konferencián a herceg kiemelte: ösztönözni kell a fiatalokat, hogy felismerjék az építőmérnöki szakma fontosságát, szükségességét. A hétfői konferencia és azt követő Tierney Clark-díj átadása is ezt a célt szolgálja – mondta András yorki herceg, aki kapott egy makettet a Lánchídról.

A konferencián kívül András herceg találkozott a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnökkel, az Országházban pedig Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta. A királyi sarj kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szintén részt vett egy konferencián, később pedig látogatást tesz az első magyarországi integrált edzőteremben, a Suhanj! Alapítvány tártra utcai fitnesztermében, ahol találkozik paralimpiai sportolókkal is.


András herceg budapesti látogatásáról készült képeket, az alábbi galériában tekintheti meg:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.