2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Megkéselte barátnőjét a migráns, hét év börtönt kapott

Hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken volt barátnője megkéseléséért egy menedékkérő afgán fiatalt Németországban.

A vádlott 2015-ben érkezett menekültként Afganisztánból Németországba és fiatalkorúnak mondta magát. Volt barátnőjét tavaly karácsony előtt késelte meg. A darmstadti bíróság súlyos testi sértésért és gyilkossági kísérletért szabta ki rá a hét év börtönt a fiatalkorúak büntethetőségére vonatkozó törvény lapján. A vádlott ugyanis azt állítja, hogy még mindig fiatalkorú, csupán 17 éves.


A bűntett nem egyedi. Szintén afgán menekült szintén fiatal nő megkéselése miatti ügyét Flensburg városában tárgyalja bíróság.

Egy harmadik ügyben hétfőn született ítélet. Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy valószínűleg Afganisztánból származó fiatalembert, amiért leszúrta volt barátnőjét tavaly decemberben Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik kisvárosában, Kandelben. A gyilkos felnőtt kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként érkezett Németországba, 15 évesnek és afganisztáni állampolgárnak mondta magát. Az eljárásban mindkét adat valósága megkérdőjeleződött.

Az eset országos vitát indított arról, hogy miként kellene meghatározni a fiatal menedékkérők életkorát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Betiltanák a szőrmetermékek többségének árusítását és előállítását a világ egyik divatközpontjának számító Los Angelesben, amely az eddigi legnagyobb amerikai város lenne, amely bevezeti a korlátozást.

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.