EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Külföld

Megkéselte barátnőjét a migráns, hét év börtönt kapott

Hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken volt barátnője megkéseléséért egy menedékkérő afgán fiatalt Németországban.

A vádlott 2015-ben érkezett menekültként Afganisztánból Németországba és fiatalkorúnak mondta magát. Volt barátnőjét tavaly karácsony előtt késelte meg. A darmstadti bíróság súlyos testi sértésért és gyilkossági kísérletért szabta ki rá a hét év börtönt a fiatalkorúak büntethetőségére vonatkozó törvény lapján. A vádlott ugyanis azt állítja, hogy még mindig fiatalkorú, csupán 17 éves.


A bűntett nem egyedi. Szintén afgán menekült szintén fiatal nő megkéselése miatti ügyét Flensburg városában tárgyalja bíróság.

Egy harmadik ügyben hétfőn született ítélet. Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy valószínűleg Afganisztánból származó fiatalembert, amiért leszúrta volt barátnőjét tavaly decemberben Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik kisvárosában, Kandelben. A gyilkos felnőtt kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként érkezett Németországba, 15 évesnek és afganisztáni állampolgárnak mondta magát. Az eljárásban mindkét adat valósága megkérdőjeleződött.

Az eset országos vitát indított arról, hogy miként kellene meghatározni a fiatal menedékkérők életkorát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Nemzetközi Űrállomásra készül Fedor, az orosz humanoid robot

  A Nemzetközi Űrállomásra készül Fedor, az orosz humanoid robot

  A Bajkonurból csütörtökön felbocsátandó Szojuz-MSZ-14-es űrhajó parancsnoki ülésében indul majd el a tervek szerint a Nemzetközi Űrállomásra a Fedor (oroszosan: Fjodor) nevű, ember alakú robot, amelynek tervezői szerint fontos szerepe lesz a Holdon és más potenciális bolygókon létrehozandó bázisok felépítésében.

 • Szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

  Szinte minden kontinensen megdőltek a melegrekordok

  Az idei nyár a hőségről szólt Európában, de a világ szinte minden kontinenség megdőltek a melegrekordok – mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

 • Elhunyt az “ágykirály”

  Elhunyt az “ágykirály”

  Meghalt a dán “ágykirály”, Lars Larsen, a Jysk lakberendezési áruházlánc alapítója és tulajdonosa, Dánia egyik leggazdagabb embere.