2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Megkezdődött a szakmák olimpiája

Európa legnagyobb szakmai versenye kezdődött el az EuroSkills 2018 kedd esti megnyitójával Budapesten.

– Ma lezárul a szakképzés múltja, egy új korszak, a szakképzés digitális és modern időszaka kezdődik, amely egybeolvasztja a hagyományok megőrzését és egy újfajta, kreatív, tudásalapú szemléletmódot – fogalmazott a szakmák olimpiájaként is emlegetett verseny hazai megszervezéséért felelős Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László a Papp László Budapest Sportarénában rendezett nyitóünnepségen. A háromnapos versenyen 28 ország 525 ifjú szakmunkásversenyzője méri össze tudását 37 szakmában a Hungexpo hatvanezer négyzetméteres területén.


– Európa öregszik, népessége fogy, és ezzel versenyhátrányba került. Ezt a hátrányt csak kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: Magyarországnak világszínvonalú szakmunkásai vannak, akikre büszke, és akiket megbecsül az ország.

– Európa akkor nyeri vissza újra az erejét, ha mi neveljük fel és képezzük ki a világ legjobb szakmunkásait. Mindez azt jelenti, hogy az önök tehetsége és tudása, szorgalma ma Európa versenyképességének aranyfedezete – szögezte le a magyar kormányfő.

Kapcsolódó Cikkek