EUR: 358,71 Ft
CHF: 338,71 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Megkezdődött a szakmák olimpiája

Európa legnagyobb szakmai versenye kezdődött el az EuroSkills 2018 kedd esti megnyitójával Budapesten.

– Ma lezárul a szakképzés múltja, egy új korszak, a szakképzés digitális és modern időszaka kezdődik, amely egybeolvasztja a hagyományok megőrzését és egy újfajta, kreatív, tudásalapú szemléletmódot – fogalmazott a szakmák olimpiájaként is emlegetett verseny hazai megszervezéséért felelős Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László a Papp László Budapest Sportarénában rendezett nyitóünnepségen. A háromnapos versenyen 28 ország 525 ifjú szakmunkásversenyzője méri össze tudását 37 szakmában a Hungexpo hatvanezer négyzetméteres területén.


– Európa öregszik, népessége fogy, és ezzel versenyhátrányba került. Ezt a hátrányt csak kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: Magyarországnak világszínvonalú szakmunkásai vannak, akikre büszke, és akiket megbecsül az ország.

– Európa akkor nyeri vissza újra az erejét, ha mi neveljük fel és képezzük ki a világ legjobb szakmunkásait. Mindez azt jelenti, hogy az önök tehetsége és tudása, szorgalma ma Európa versenyképességének aranyfedezete – szögezte le a magyar kormányfő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Öt fontos tény a kézmosásról

    Öt fontos tény a kézmosásról

    A kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni! A koronavírus-járvány megfékezésében és lassításában elengedhetetlen szerepe van.

  • Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt különleges jogrendet biztosító törvényt, mely a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések gyors meghozatalát és fenntartását garantálja. A múltheti szavazáson az ellenzéki pártok megakadályozták, hogy a veszélyhelyzetet soron kívül meghosszabbítsa a kormány.