EUR: 322,12 Ft
CHF: 283,10 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Pécs

Megmutatták Baranya rejtett értékeit

Harmadik éve szervezik meg a Bőköz Fesztivált. A háromnapos eseménysorozatot Magyarország egyik legszegényebb térségében, az Ormánságban rendezik. Célja, hogy bebizonyítsák, Baranya megye déli csücske értékeiben az egyik leggazdagabb tájegység. A fesztivál ideje alatt négy különböző települést mutattak be az ide érkezőknek, a helyieknek pedig 60 különböző programot kínáltak, köztük neves fellépőkkel.

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés: Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi összművészeti rendezvénye. Célja nem más, mint az, hogy bebizonyítsa, a fővárostól messze, az ország legdélebbi pontján is lehet értékeket találni.


– Amikor évekkel ezelőtt ebben a térségben jártam, olyan érzésem támadt, hogy nagyon messze Budapesttől csinálni kell valamit, ami nem a Művészetek Völgye, nem az Ördögkatlan és nem is falunapok. Ez a fesztivál valahogy a hely szellemére lett kitalálva, egy összművészeti fesztivál – mondta Márta István, a Bőköz Fesztivál ötletgazdája.

A háromnapos fesztiválon a programok mellett bemutatták a települések látnivalóit, elődeink hagyományait.

– Igényünk van arra a szépségre, arra a harmóniára, amit elődeink tudtak, és látszik, hogy erre a mai világban, a XXI. században is szükség van. Ennek a fesztiválnak pedig az a csodája, hogy megmutatja a hagyományainkat, azt, hogy miként lehet azokat aktualizálni a jelenben – mondta Nagy István agrárminiszter, aki részt vett a megnyitón.

Idén 27 helyszínen összesen 60 program közül választhattak a látogatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.