EUR: 350,68 Ft
CHF: 331,46 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Megműtötték a soroksári gyilkost

Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R. Szilvesztert, amikor a gyilkosság idején dulakodtak. A férfit megműtötték, de állapota nem súlyos.

A Lokál elsőként számolt be részletesen arról, hogy milyen tárgyakat találtak a soroksári gyilkos sopronkőhidai cellájában a rendőrök, miután meggyanúsították Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásával. A legérdekesebb holmi egy kartonból készült süteményesdobozból került elő: a vonalas, tépett papírlapra ugyanis a „Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25.” szöveget írta fel R. Szilveszter.
Ezenkívül többek közt négy mobiltelefont is találtak R. Szilveszter szekrényeiben, az egyik Samsung típusú feltehetően Krisztináé volt.
– Jelenleg műszaki szakértő vizsgálja a készülékek tartalmát és adatait. A nyomozó hatóság arra is kíváncsi lesz, hogy a gyilkosság után kikkel próbált kapcsolatot teremteni a férfi, milyen böngészési előzményei voltak az interneten, és hogy az általa használt készülék a gyilkosság idején bejelentkezett-e valamelyik közeli adótoronyba – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól. Hozzátette: a gyanúsított verziója, mely szerint ő csak segíteni akart az áldozaton, több sebből is vérzik.
Az áldozat testén például megtalálták R. Szilveszter vér- és ondómaradványait. A szakértő szerint a vércseppek arra utalnak, hogy az áldozat védekezés közben orrba ütötte támadóját. Ilyen intenzív vérzés ugyanis vagy nyílt seb vagy orrvérzés következménye lehet.
Érdekesség, hogy szintén a börtönben talált holmik közt volt az a Breezer márkájú pulóver és kék farmernadrág, amely azonos lehet azzal a ruházattal, amelyben a Bors szerint a gyilkosság után Soroksáron egy rendezvényen látták a gyilkost.
R. Szilveszter a hírek szerint a tököli rabkórházban van. Információink szerint a férfi problémája belgyógyászati jellegű, csupán egy rutinbeavatkozást kellett elvégezni rajta, állapota egyáltalán nem súlyos, nincs életveszélyben, így a vele szemben folyó eljárást lefolytathatják a nyomozók (például bármikor kihallgathatják).
Kardosné Gyurik Krisztina gyilkosát öt évvel az elkövetés után, szeptember elején azonosították, miután a DNS-e egyezést mutatott a helyszínen és az áldozaton talált nyomokkal. R. Szilvesztert a gyilkosság után betörés miatt tartóztatták le, azóta is börtönben ült.

Kapcsolódó Cikkek