EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,40 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Megszépült óvodák

Mintegy 111 millió forintot költött az önkormányzat a köznevelési intézmények nyári felújítására, karbantartására. Szükség szerint festettek, bútorokat javítottak, villany- és vízvezetékeket cseréltek, udvart és kertet rendeztek a szakemberek.

Dr. Puskás Tivadar polgármester (középen) a Maros Óvodába látogatott Fotó:CSG

A Barátság Óvodának a folyosói újultak meg, a Benczúrban leparkettáztak két csoportszobát és rendbe tették a kerítést, a Játéksziget Óvodában redőnyöket és a homokozók fölé árnyékolókat szereltek fel, a Maros Óvodában szanitereket cseréltek, a Vadvirág Óvodában új bejárati részt alakítottak ki – csak néhány azok közül a munkálatok közül, amelyek a nyáron zajlottak a város óvodáiban. A Szombathelyi Köznevelési Gamesz minden évben felméri a tennivalókat és vagy a saját szakembereivel vagy helyi alvállalkozók bevonásával végzi el a munkálatokat.


Pályázati forrásból újul meg a Margaréta Óvoda Fotó:szombathely.hu

– Fontos, hogy a gyermekeket megszépült intézmények várják az új tanévben. Az önkormányzat saját forrásból mintegy 111 millió forintot fordított nyári felújítási és karbantartási munkálatokra, továbbá két pályázaton több mint 400 millió forint jutott különböző beruházásokra – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.