EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szombathely

Megszépült óvodák

Mintegy 111 millió forintot költött az önkormányzat a köznevelési intézmények nyári felújítására, karbantartására. Szükség szerint festettek, bútorokat javítottak, villany- és vízvezetékeket cseréltek, udvart és kertet rendeztek a szakemberek.

Dr. Puskás Tivadar polgármester (középen) a Maros Óvodába látogatott Fotó:CSG

A Barátság Óvodának a folyosói újultak meg, a Benczúrban leparkettáztak két csoportszobát és rendbe tették a kerítést, a Játéksziget Óvodában redőnyöket és a homokozók fölé árnyékolókat szereltek fel, a Maros Óvodában szanitereket cseréltek, a Vadvirág Óvodában új bejárati részt alakítottak ki – csak néhány azok közül a munkálatok közül, amelyek a nyáron zajlottak a város óvodáiban. A Szombathelyi Köznevelési Gamesz minden évben felméri a tennivalókat és vagy a saját szakembereivel vagy helyi alvállalkozók bevonásával végzi el a munkálatokat.


Pályázati forrásból újul meg a Margaréta Óvoda Fotó:szombathely.hu

– Fontos, hogy a gyermekeket megszépült intézmények várják az új tanévben. Az önkormányzat saját forrásból mintegy 111 millió forintot fordított nyári felújítási és karbantartási munkálatokra, továbbá két pályázaton több mint 400 millió forint jutott különböző beruházásokra – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester.

Kapcsolódó Cikkek