EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Extra

Megszólalt a rendőrség a Família Kft. sztárjának haláláról

66 éves korában elhunyt Ádám Tamás színész, a legtöbben a Família Kft.  Szép Károlyaként ismerték. A Lokálnak reagált a rendőrség.

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esetben idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a BRFK ÁKR eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.  Az érvényben lévő szabályoknak megfelelően további tájékoztatást nem adhatunk” –  tudtuk meg a BRFK Kommunikációs Osztály​​ától. Mint ismert, Ádám Tamás színész tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában.


A színész-rendező 1952. május 23-án született Győrben Nagy Sándor Tamás néven. 1977-től a Győri Kisfaludy Színház, 1978-tól a Szolnoki Szigligeti Színház, 1986 és 1990 között a Radnóti Színház tagja. Utoljára a kecskeméti Katona József Színház társulatában játszott, utolsó éveiben pedig szabadúszó színész-rendezőként dolgozott. Az 1990-es évek egyik népszerű magyar televíziós sorozatában, a Família Kft-ben Szép Károlyt, a főszereplőt alakította. Szerepelt a Szomszédok sorozatban is.

Ádám Tamás eredetileg Nagy Sándor Tamás néven született, a Família Kft. indulása előtt azonban meg kellett változtatni a nevét mert kollégájának, Nagy Zoltánnak (Kövér Lajost alakította a sorozatban) azonos volt a vezetékneve.  Ádám Tamás fia után keresztelte át magát Ádámmá.


Barátok, ismerősök, egykori kollégák búcsúztak tőle, miután megtudták a tragikus hírt. Spáh Dávid – aki a Família kft-ben a színész fiát alakította – közösségi oldalán emlékezett:

„Ma felhívtak egy újságtól, hogy meghalt Ádám Tamás. Tehát Nagy Sándor Tamás, aki a TV-ben sokáig eljátszotta, hogy az apám, amit egy kicsit én is elhittem, meg talán egy kicsit Ő is. A Pasaréti Filmgyár I. sz. műtermének egyik oldalán a kerítés mellett egy palatető alatt, rengeteg régi díszltelemet halmoztak fel. Ez alatt a tető alatt éppen elég hely maradt még egy széknek. Ez volt a “Drink”. Forgatás közben ott lehetett megtalálni. A Sanyi ebben az időben csak olyan könyveket olvasott, amik elfértek a kabátja bal zsebében. A Jobb zsebében egy doboz Winston volt ha jól emlékszem. Én itt Drinkben nagyon sok történetet hallgattam meg. De nem csak itt, hanem Lellén a borhéten, a Mádrénál, a Coloradóban az Almássy tér sarkán. Zenéről, Zala Márkról, Szolnokról, a számítógépéről és a vadonatúj Windows 3.0-ról. Valamint zenéről és zenéről. Szeretném azt hinni, hogy most egy asztalnál ül az új törzshelyén Zala Márkkal és a Russ Pepével. Szeretném…”

A színész – valószínűleg utoljára – tavaly nyáron nyilatkozott a Blikknek, akkor boldogságáról mesélt, ugyanis nagyon várta az unokáját.

– Büszkén mondhatom, hogy 20 év után ismét nagypapa leszek! Augusztusban érkezik a kis Samu, a lányom kisfia, akit már az egész család izgatottan vár. Nagyon hiányzott már egy kisgyerek a családban. Fiam, Ádám zenész a Roy és Ádám ­trióban, a lányom pedig festőművész. 43 évesen lettem először nagypapa, amikor a ma már élvonalbeli vízilabdázó unokámra, Danira kellett vigyáznom – mondta akkor.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek