EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Debrecen

Megújult a Nagyerdei Óvoda

Az Új Főnix Terv oktatási programjának részeként korszerűsítették a Nagyerdei Óvoda épületét és külső foglalkozótereit. A beruházás során áthelyezték a főbejáratot is, így kialakítottak egy rendezvények lebonyolítására alkalmas közösségi teret.

A Nagyerdei Óvoda régi szárnya az 1940-es években, új szárnya 1976-ban épült. Ez idő alatt az épület műszaki szempontból meglehetősen elavulttá vált, és a gazdasági szempontokat is figyelembe véve korszerűsítésre szorult. A beruházás során megtörtént az intézmény épületének komplex felújítása, a kültéri foglalkoztatói terek fejlesztése, valamint a Nagyerdei Óvoda területének akadálymentesítése: az épület főbejárata központi helyre került, amely a rendezvények megtartására alkalmas aulába nyílik. Az aula és a szomszédos tornaszoba között mobil fal helyezkedik el, így a két helyiség összenyitható.


A beruházás során az intézmény épületét komplexen felújították

Az épület korszerűsítése hozzájárul az energiatakarékos működtetéshez, ezáltal csökken az épület fenntartási költsége. A napelemek felszerelésével, a megújuló energiaforrások használatával környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek. A projekt megvalósítására a debreceni önkormányzat több mint 361 millió forint uniós forrást nyert, ehhez az összeghez 7 millió 376 ezer forint önerőt tett hozzá. A nyolc csoportszobában elhelyezett több mint 200 kisgyermek megújult környezetbe térhet vissza a Nagyerdei Óvodába. Az Új Főnix Terv oktatási programjában folytatódik az óvodák felújítása. Jelenleg az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában dolgoznak, de ősszel megkezdődik a munka a Mosolykert és a Boldogfalva Óvodában is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.