2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Debrecen

Megújult a Nagyerdei Óvoda

Az Új Főnix Terv oktatási programjának részeként korszerűsítették a Nagyerdei Óvoda épületét és külső foglalkozótereit. A beruházás során áthelyezték a főbejáratot is, így kialakítottak egy rendezvények lebonyolítására alkalmas közösségi teret.

A Nagyerdei Óvoda régi szárnya az 1940-es években, új szárnya 1976-ban épült. Ez idő alatt az épület műszaki szempontból meglehetősen elavulttá vált, és a gazdasági szempontokat is figyelembe véve korszerűsítésre szorult. A beruházás során megtörtént az intézmény épületének komplex felújítása, a kültéri foglalkoztatói terek fejlesztése, valamint a Nagyerdei Óvoda területének akadálymentesítése: az épület főbejárata központi helyre került, amely a rendezvények megtartására alkalmas aulába nyílik. Az aula és a szomszédos tornaszoba között mobil fal helyezkedik el, így a két helyiség összenyitható.


A beruházás során az intézmény épületét komplexen felújították

Az épület korszerűsítése hozzájárul az energiatakarékos működtetéshez, ezáltal csökken az épület fenntartási költsége. A napelemek felszerelésével, a megújuló energiaforrások használatával környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek. A projekt megvalósítására a debreceni önkormányzat több mint 361 millió forint uniós forrást nyert, ehhez az összeghez 7 millió 376 ezer forint önerőt tett hozzá. A nyolc csoportszobában elhelyezett több mint 200 kisgyermek megújult környezetbe térhet vissza a Nagyerdei Óvodába. Az Új Főnix Terv oktatási programjában folytatódik az óvodák felújítása. Jelenleg az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában dolgoznak, de ősszel megkezdődik a munka a Mosolykert és a Boldogfalva Óvodában is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.