EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Szolnok

Megújult a Túrkeve és Kuncsorba közötti út

Újabb szakaszon szűntek meg a forgalmi problémák megyénkben, az elmúlt héten ugyanis átadták a Túrkeve és Kuncsorba közötti 4203. számú út mintegy három kilométeres felújított szakaszát.

Rá is fért erre a szakaszra a renoválás, hiszen ez az alig három kilométeres rész 40 évvel ezelőtt kapott aszfaltburkolatot, azóta pedig az állaga csak romlott. Az eltelt időszak alatt a környéken élők többször is felhívták az illetékesek figyelmét a katasztrofális állapotokra. Mindez 2009-ben és 2016-ban csúcsosodott ki, amikor is a lakosság útlezárással próbált elérni változásokat. E változások ideje érkezett el 2018-ban.


A munkálatokat 60 nap leforgása alatt végezte el a Strabel konzorcium, a költségvetés pedig elérte a 185,5 millió forintot. Szalóki Flórián, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az út átadása alkalmából megállapította: a Szajol–Püspökladány közötti, Debrecenig eljutó vasúti korridor korszerűsítése mellett az Alföldnek ezen a részén a közútra is figyelmet fordítanak, hiszen az  M0-s és a 4-es utak fejlesztése révén Jász-Nagykun-Szolnok megyét is „bekötik” a gyorsforgalmi úthálózatba. Ez a környéken élőknek azonban kevés, mert ha letérnek a főútról, rögtön megtapasztalják, milyen érzés az, amikor „kátyúból kátyúba” haladnak – jegyezte meg.

Dr. Botka János, Fehér Petra, Boldog István, Szalóki Flórián, dr. Berkó Attila és Vántsa Zoltán adta át a felújított utat

Az avatáson Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kiemelte: az elmúlt időszak egyik legnagyobb volumenű útfejlesztése zajlik a térségben, amelynek során megközelítőleg 125 kilométernyi út kap új burkolatot. Az átadást jelképező nemzeti színű szalagot dr. Botka János, a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője, Fehér Petra, a megyei közgyűlés alelnöke, Boldog István országgyűlési képviselő, Szalóki Flórián helyettes államtitkár, dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Vántsa Zoltán vágta át.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.