EUR: 350,85 Ft
CHF: 331,68 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szolnok

Megújult a Túrkeve és Kuncsorba közötti út

Újabb szakaszon szűntek meg a forgalmi problémák megyénkben, az elmúlt héten ugyanis átadták a Túrkeve és Kuncsorba közötti 4203. számú út mintegy három kilométeres felújított szakaszát.

Rá is fért erre a szakaszra a renoválás, hiszen ez az alig három kilométeres rész 40 évvel ezelőtt kapott aszfaltburkolatot, azóta pedig az állaga csak romlott. Az eltelt időszak alatt a környéken élők többször is felhívták az illetékesek figyelmét a katasztrofális állapotokra. Mindez 2009-ben és 2016-ban csúcsosodott ki, amikor is a lakosság útlezárással próbált elérni változásokat. E változások ideje érkezett el 2018-ban.


A munkálatokat 60 nap leforgása alatt végezte el a Strabel konzorcium, a költségvetés pedig elérte a 185,5 millió forintot. Szalóki Flórián, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az út átadása alkalmából megállapította: a Szajol–Püspökladány közötti, Debrecenig eljutó vasúti korridor korszerűsítése mellett az Alföldnek ezen a részén a közútra is figyelmet fordítanak, hiszen az  M0-s és a 4-es utak fejlesztése révén Jász-Nagykun-Szolnok megyét is „bekötik” a gyorsforgalmi úthálózatba. Ez a környéken élőknek azonban kevés, mert ha letérnek a főútról, rögtön megtapasztalják, milyen érzés az, amikor „kátyúból kátyúba” haladnak – jegyezte meg.

Dr. Botka János, Fehér Petra, Boldog István, Szalóki Flórián, dr. Berkó Attila és Vántsa Zoltán adta át a felújított utat

Az avatáson Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kiemelte: az elmúlt időszak egyik legnagyobb volumenű útfejlesztése zajlik a térségben, amelynek során megközelítőleg 125 kilométernyi út kap új burkolatot. Az átadást jelképező nemzeti színű szalagot dr. Botka János, a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője, Fehér Petra, a megyei közgyűlés alelnöke, Boldog István országgyűlési képviselő, Szalóki Flórián helyettes államtitkár, dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Vántsa Zoltán vágta át.


Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.