EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Szombathely

Megújult kormányhivatali épületek

Az elmúlt két évben 6 szombathelyi és 11 Vas megyei kormányhivatali épület újult meg egy energetikai pályázat keretében. A beruházásnak köszönhetően valamennyi ingatlannak javultak a hőtechnikai adottságai.

Dr. Hende Csaba is méltatta a beruházást Fotó:CSG

– A projekttel a magyar államigazgatás és a Vas Megyei Kormányhivatal is sok évtizedes mulasztását pótolta. A települések városképi megjelenése és az ügyfélfogadás feltételei is javultak, továbbá a pályázati felhívás kiemelten célozta meg az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulást – hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott a projektzáró rendezvényen. Hozzátette: az épületeken hőszigetelték a homlokzatot és a födémeket, kicserélték a nyílászárókat, napelemeket szereltek fel, korszerűsítették a világítás- és a fűtésrendszert.


Összesen 17 épület újult meg Fotó:CSG

– Csak előnyei vannak a programnak. Több ikonikus szombathelyi épület újult meg, sokat lendítve a városképen is – mondta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke. Szólt arról is, hogy minőségi különbség van esztétikailag és a tartósság tekintetében a különböző korok építészetében: a II. világháború előtt épült ingatlanok könnyebben felújíthatók voltak, mint a múlt század 70-es éveiben készültek. Utalt arra is, hogy a program a 2010-es kormányalakítással átfogóan indult, szem előtt tartva azt, hogy az újjászervezendő, megerősítendő magyar állam egyik alapvető feladata az, hogy megjelenésében, működésében célszerű, esztétikus és olcsó legyen. – Egyrészt sugározza azt a magabiztosságot és nemzeti öntudatot, amelyre a magyar embereknek szükségük van, amikor az államukra tekintenek, másfelől az épületek energiatakarékosabbak, olcsóbban üzemeltethetők, és a pénzbeli megtakarítás is alapvető szempont – fogalmazott dr. Hende Csaba.

Ilyen lett az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombathelyi épülete Fotó:vasmegye.hu

Kapcsolódó Cikkek