2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Megvan Zalaegerszeg söre

Itt a Zegi!

Régóta vártunk rá, hogy elkészülte után megkóstolhassuk városunk sörét, amelynek megálmodója és megalkotója Elekes Ferenc, aki sokáig dolgozott azon, hogy egyedi, zalai ízvilágot hozzon létre. Lapunknak elárulta, mire számíthatunk, valamint hogy sokkal többet akart nyújtani annál, mint hogy csupán ráírja a címkére: Zegi.


Milyen ízvilágot képvisel városunk söre?

Mindenképpen világos, populárisabb sört szerettem volna készíteni, amelynek zamata Göcsej kapuját idézi vissza az ízlelőbimbókon. Sokáig gondolkoztam, aztán eszembe jutott, hogy méltán híresek vagyunk a pirított tökmagolajunkról, amely a régióinkhoz köthető. Ekkor jött a csavar, és egy kis otthoni kísérletezgetés után pirítottam, megroppantottam, összetörtem, majd a többi összetevővel együtt belekerült a főzőedénybe.

Mire figyeltetek a címke tervezésénél?

Mivel egyedi ízvilágot képvisel, és városunk söre lesz, fontos volt, hogy megjelenjen a zalaegerszegi arculatban a pufi Z betű, egyfajta logóként, középen végigvonul rajta a zalai fehér hímzés, Zalaegerszeg kéken, valamint az ELF-pajzs, termékeink logója is kicsiben, a sör neve pedig domború, aranyszínű nyomással jelenik majd meg a Z betű belsejében. Természetesen a Z betű alján szerepel, hogy Zalaegerszeg város söre, és a kötelező, Nébih által előírt elemek sem maradhattak le tervezéskor.

Mikor kóstolhatjuk meg?

A 8. Sörfesztiválon, 29-én, szombaton 16 óra körül Balaicz Zoltán polgármester úr mutatja be a városlakóknak, valószínűleg a kóstolás mellett aznap „egyet fizet, kettőt kap” akció is lesz. Ezt a sört mindenkinek ajánlom, nagy álmom, hogy aki zalaegerszegi, az Zalaegerszeg sörét issza majd.

A város söre ízeiben is a Göcseji hangulatot idézi fel

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.