2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Zalaegerszeg

Megvan Zalaegerszeg söre

Itt a Zegi!

Régóta vártunk rá, hogy elkészülte után megkóstolhassuk városunk sörét, amelynek megálmodója és megalkotója Elekes Ferenc, aki sokáig dolgozott azon, hogy egyedi, zalai ízvilágot hozzon létre. Lapunknak elárulta, mire számíthatunk, valamint hogy sokkal többet akart nyújtani annál, mint hogy csupán ráírja a címkére: Zegi.


Milyen ízvilágot képvisel városunk söre?

Mindenképpen világos, populárisabb sört szerettem volna készíteni, amelynek zamata Göcsej kapuját idézi vissza az ízlelőbimbókon. Sokáig gondolkoztam, aztán eszembe jutott, hogy méltán híresek vagyunk a pirított tökmagolajunkról, amely a régióinkhoz köthető. Ekkor jött a csavar, és egy kis otthoni kísérletezgetés után pirítottam, megroppantottam, összetörtem, majd a többi összetevővel együtt belekerült a főzőedénybe.

Mire figyeltetek a címke tervezésénél?

Mivel egyedi ízvilágot képvisel, és városunk söre lesz, fontos volt, hogy megjelenjen a zalaegerszegi arculatban a pufi Z betű, egyfajta logóként, középen végigvonul rajta a zalai fehér hímzés, Zalaegerszeg kéken, valamint az ELF-pajzs, termékeink logója is kicsiben, a sör neve pedig domború, aranyszínű nyomással jelenik majd meg a Z betű belsejében. Természetesen a Z betű alján szerepel, hogy Zalaegerszeg város söre, és a kötelező, Nébih által előírt elemek sem maradhattak le tervezéskor.

Mikor kóstolhatjuk meg?

A 8. Sörfesztiválon, 29-én, szombaton 16 óra körül Balaicz Zoltán polgármester úr mutatja be a városlakóknak, valószínűleg a kóstolás mellett aznap „egyet fizet, kettőt kap” akció is lesz. Ezt a sört mindenkinek ajánlom, nagy álmom, hogy aki zalaegerszegi, az Zalaegerszeg sörét issza majd.

A város söre ízeiben is a Göcseji hangulatot idézi fel

Kapcsolódó Cikkek