2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Győr

Melyik legyen Győr illata?

Az augusztus végén tartott XI. Győri Bornapok – Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon kezdték el keresni Győr illatát. Ebben a hónapban is folytatódik a szavazás, csak már a Baross úti Látogatóközpontban.

Hatféle illat közül lehet kiválasztani, hogy vajon melyik illene leginkább a városunkhoz. Az illat olyan zárt terekben jelenik majd meg, ahol sok ember megfordul. Így többek között a Látogatóközpontban, az Audi Arénában és az Olimpiai Sportparkban is találkozhatnak vele a győriek és a vendégek.


Hat illat közül lehet választani, melyiket szeretnék a városunk illatának
Fotó: O. Jakócs Péter

A Látogatóközpont nyitvatartási idejében, az emeleten szippanthatunk bele a mintákba. Eddig a Marina Fresh és a Fresh Water kapta a legtöbb voksot. A fantázianevek persze csak az illatok természetére utalnak, a nyertest Győr illataként ismerheti meg a szélesebb közönség.

Még beleszippanthatunk az illatmintákba
Fotó: O. Jakócs Péter

A város egyébként a világon elsőként kezdeményezte, hogy legyen egy olyan illat, amit Győrrel azonosíthatnak az itt élők és a turisták. A légtér-illatosítás elterjedt módszer, használják többek között üzletekben, bevásárlóközpontokban és rendezvények, például esküvők hangulatosabbá tételében is.

A Látogatóközpontban még szavazhatunk, és a szeptember 27-ei turizmus világnapján kiderül, melyik illatot szerettük a legtöbben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.