2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Győr

Melyik legyen Győr illata?

Az augusztus végén tartott XI. Győri Bornapok – Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon kezdték el keresni Győr illatát. Ebben a hónapban is folytatódik a szavazás, csak már a Baross úti Látogatóközpontban.

Hatféle illat közül lehet kiválasztani, hogy vajon melyik illene leginkább a városunkhoz. Az illat olyan zárt terekben jelenik majd meg, ahol sok ember megfordul. Így többek között a Látogatóközpontban, az Audi Arénában és az Olimpiai Sportparkban is találkozhatnak vele a győriek és a vendégek.


Hat illat közül lehet választani, melyiket szeretnék a városunk illatának
Fotó: O. Jakócs Péter

A Látogatóközpont nyitvatartási idejében, az emeleten szippanthatunk bele a mintákba. Eddig a Marina Fresh és a Fresh Water kapta a legtöbb voksot. A fantázianevek persze csak az illatok természetére utalnak, a nyertest Győr illataként ismerheti meg a szélesebb közönség.

Még beleszippanthatunk az illatmintákba
Fotó: O. Jakócs Péter

A város egyébként a világon elsőként kezdeményezte, hogy legyen egy olyan illat, amit Győrrel azonosíthatnak az itt élők és a turisták. A légtér-illatosítás elterjedt módszer, használják többek között üzletekben, bevásárlóközpontokban és rendezvények, például esküvők hangulatosabbá tételében is.

A Látogatóközpontban még szavazhatunk, és a szeptember 27-ei turizmus világnapján kiderül, melyik illatot szerettük a legtöbben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.