2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Mentegeti az erőszakoló migránst az ellenzéki polgármester

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere álhírnek nevezte, hogy a Budapestről menekülő, Ausztriában elfogott Bilal Ahmad S. nevű afgán migráns megerőszakolt egy fiatal nőt Budapesten. 

Nem akármilyen videófelvételt tett közzé a promenad.hu. A képsorokon az látható, amint Márki-Zay Péter, hódmezővásárhely „független” polgármestere gyalázatosan próbálta mentegetni azt az afgán migránst, aki megerőszakolt egy magyar nőt Budapesten.


Márki-Zay a szeptember 9-i budapesti nemi erőszakról

"Lehet, hogy teljesen álhír volt?" Márki-Zay Péter a szeptember 9-i budapesti nemi erőszakról a vásárhelyi közgyűlés szeptember 14-i ülésén. #promenad #hodmezovasarhely #markizaypeter

Gepostet von Promenad am Donnerstag, 20. September 2018

 

„Megkérdezném azt is egyébként, most a napokban volt, lehet, hogy teljesen álhír volt, lehetséges, hogy egy afgán fiatalember megerőszakolt valakit egy pesti szórakozóhelyen, ott, én nem tudom most eldönteni, egyáltalán nyitva volt-e ez a szórakozóhely, mert most már ilyen kérdések is felmerültek, hogy létezett-e” – fogalmazott az ellenzék reménységének tartott politikus a hódmezővásárhelyi közgyűlés szeptember 14-i ülésén.


Mondhatnánk, hogy véletlen elszólásról van szó, azonban ez nem lenne igaz, hiszen szeptember 16-án saját magát buktatta le egy élő Facebook-bejelentkezésben. Ebben a Fidesz migrációs politikáját bírálta, illetve a Soros–Sargentini-jelentés elfogadásán örömködött, és azt mondta, hogy „egy afgán fiatalember erőszakosságáról, ami könnyen lehet, hogy meg sem történt, én nem tudom, mert ilyeneket is lehetett olvasni, de egy menekült erőszakoskodásáról lehetett hallani”.

Márki-Zay Péter

Amint a Lokál is beszámolt róla, a 18 éves Bilal Ahmad S. nevű afgán migráns szeptember 9-én hajnalban Budapesten, egy belvárosi kebabozó vécéjében megerőszakolt egy 21 éves magyar nőt, illetve korábban két alkalommal is szexuális bűncselekményt követett el a VII. kerületben. A férfit szeptember 10-én este Ausztriában fogták el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.