EUR: 325,17 Ft
CHF: 295,02 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Győr

Mentsük meg a szánhúzókat!

Egy szánhúzó kutyákat mentő alapítvány áldozatos munkája nemrég veszélye került. Vannak, akik segíteni szeretnének, ezért jótékonysági autóstalálkozót szerveztek Győrben. Mentsük meg közösen ezeket a hűséges barátokat!

Rita, Dávid és Lüszi, a malamut már jó ideje elválaszthatatlanok
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Összefogás Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány már évek óta segíti a bajba került malamutokat, huskykat. Sajnos nincs saját telephelyük, így panziókban és ideiglenes befogadó gazdikhoz helyezik el a mentett kutyákat. Győrben a Fehér házaspár is egy meggyötört állatot fogadott be, aki azóta már szinte tökéletes társasági kutya lett.


– Lüszit vélhetően bántotta a gazdája – kezdte Fehérné Ikervári Rita. – Egyszerűen nem ismerte a fajta sajátosságait, s képtelen volt kezelni. Hozzánk úgy került, hogy az alapítvány munkatársai már rengeteget tettek érte. Nálunk a kutya megtanult újra játszani, bízni az emberekben és megtapasztalta, mi a szeretet. Az elmaradt szocializációját is folyamatosan pótoljuk, egyre jobb állapotban van. Lüszi különleges kutya!

Fehérné Ikervári Rita és Fehér Dávid elhatározta: jótékonysági autós találkozót szervez Lüszi társainak megsegítésére
Fotó: O. Jakócs Péter

Rita és férje, Dávid mióta magához vette a malamutot, már befogadó szülőként is kipróbálta magát, egy ismerősük fogadta végül örökbe az ideglegesen náluk lévő szánhúzót. Azt mondják, a későbbiekben is szeretnék segíteni így is alapítványt, sőt, elképzelhető, hogy lesz még egy saját kutyájuk is…


– Amikor meghallottuk, hogy gondban van a Szánhúzókért Alapítvány, tudtuk, hogy valamit tennünk kell – folytatta Fehér Dávid. – A feleségemmel találtuk ki ezt a jótékonysági autóstalálkozót, amit szeptember 8-án, az ETO Park parkolójában tartunk meg, 15 órás kezdéssel. Természetesen ott lesz Lüszi is, s reméljük, sok ember lesz kíváncsi rá. Az alapítványtól jön a rendezvényre hivatalos tag is, aki magával hozza a zárt gyűjtőládájukat. Ebbe szeretnénk kérni az adományokat, amelyeket egy az egyben a kutyusokra fordítanak!

Lüszinek még sok társa vár arra, hogy gazdához kerüljön…
Fotó: O. Jakócs Péter

A házaspár önerőből, saját ötlet alapján szervezi a találkozót, az ETO Park a helyszín biztosításával járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Színes programokkal is készülnek: lesz például felnitartó verseny is, ahová az erőre is szükség lesz, nem csak a jókedvre. Na meg persze minden a kutyákról szól majd, de nem szeretnénk mindent előre elmondani.

– Mi tényleg csak azt kérjük, hogy akinek kedve és ideje van, jöjjön el, érezze jól magát velünk, s segítsen egy olyan fajtamentésben, ahol minden egyes kutya külön kincs. Ezek az állatok jobb sorsra érdemesek. Ne engedjük, hogy anyagi okok miatt megszűnjön a Szánhúzókért Alapítvány! Nélkülük most Lüszi sem lenne velünk – zárta Fehérné Ikervári Rita szervező.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.