EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Győr

Mentsük meg a szánhúzókat!

Egy szánhúzó kutyákat mentő alapítvány áldozatos munkája nemrég veszélye került. Vannak, akik segíteni szeretnének, ezért jótékonysági autóstalálkozót szerveztek Győrben. Mentsük meg közösen ezeket a hűséges barátokat!

Rita, Dávid és Lüszi, a malamut már jó ideje elválaszthatatlanok
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Összefogás Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány már évek óta segíti a bajba került malamutokat, huskykat. Sajnos nincs saját telephelyük, így panziókban és ideiglenes befogadó gazdikhoz helyezik el a mentett kutyákat. Győrben a Fehér házaspár is egy meggyötört állatot fogadott be, aki azóta már szinte tökéletes társasági kutya lett.


– Lüszit vélhetően bántotta a gazdája – kezdte Fehérné Ikervári Rita. – Egyszerűen nem ismerte a fajta sajátosságait, s képtelen volt kezelni. Hozzánk úgy került, hogy az alapítvány munkatársai már rengeteget tettek érte. Nálunk a kutya megtanult újra játszani, bízni az emberekben és megtapasztalta, mi a szeretet. Az elmaradt szocializációját is folyamatosan pótoljuk, egyre jobb állapotban van. Lüszi különleges kutya!

Fehérné Ikervári Rita és Fehér Dávid elhatározta: jótékonysági autós találkozót szervez Lüszi társainak megsegítésére
Fotó: O. Jakócs Péter

Rita és férje, Dávid mióta magához vette a malamutot, már befogadó szülőként is kipróbálta magát, egy ismerősük fogadta végül örökbe az ideglegesen náluk lévő szánhúzót. Azt mondják, a későbbiekben is szeretnék segíteni így is alapítványt, sőt, elképzelhető, hogy lesz még egy saját kutyájuk is…


– Amikor meghallottuk, hogy gondban van a Szánhúzókért Alapítvány, tudtuk, hogy valamit tennünk kell – folytatta Fehér Dávid. – A feleségemmel találtuk ki ezt a jótékonysági autóstalálkozót, amit szeptember 8-án, az ETO Park parkolójában tartunk meg, 15 órás kezdéssel. Természetesen ott lesz Lüszi is, s reméljük, sok ember lesz kíváncsi rá. Az alapítványtól jön a rendezvényre hivatalos tag is, aki magával hozza a zárt gyűjtőládájukat. Ebbe szeretnénk kérni az adományokat, amelyeket egy az egyben a kutyusokra fordítanak!

Lüszinek még sok társa vár arra, hogy gazdához kerüljön…
Fotó: O. Jakócs Péter

A házaspár önerőből, saját ötlet alapján szervezi a találkozót, az ETO Park a helyszín biztosításával járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Színes programokkal is készülnek: lesz például felnitartó verseny is, ahová az erőre is szükség lesz, nem csak a jókedvre. Na meg persze minden a kutyákról szól majd, de nem szeretnénk mindent előre elmondani.

– Mi tényleg csak azt kérjük, hogy akinek kedve és ideje van, jöjjön el, érezze jól magát velünk, s segítsen egy olyan fajtamentésben, ahol minden egyes kutya külön kincs. Ezek az állatok jobb sorsra érdemesek. Ne engedjük, hogy anyagi okok miatt megszűnjön a Szánhúzókért Alapítvány! Nélkülük most Lüszi sem lenne velünk – zárta Fehérné Ikervári Rita szervező.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.