2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szolnok

Mesélő utcanévtáblák

Még az év elején hirdette meg a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. a „Mesélő utcanévtáblák Szolnokon” című pályázatát, amelynek az volt a célja, hogy egyedi, tűzzománcból készült alkotások díszítsék a várost – utcatábla formában. A beküldött munkák alapján eddig tíz tábla készült el és sorban kerülnek is ki a város különböző pontjaira.

A Kossuth téren, a Sóház utcában, a Szapáry úton és a Tisza parknál is kint vannak már azok az utcatáblák, amelyek a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. felhívására készültek. A pályázatra minden korosztályból lehetett jelentkezni, annyi volt csupán a kikötés, hogy Szolnok megyei legyen az illető és a beküldött rajzban igyekezzen egy, az adott utcához fűződő kedves emléket vagy egy történetet megjeleníteni, ami lehetett akár egy nagyszülőtől vagy iskolában hallott mese, vagy valós történelmi tudás. Az alkotások bármilyen technikával készülhettek. A pályázat célja az volt, hogy kiderítse, milyen látványra vágynak a szolnokiak, milyen ötleteik vannak a táblák kinézetét illetően.


Egyelőre csak néhány belvárosi utcába kerültek ki a mesélő táblácskák, de később a Magyar utca, a Tiszai hajósok tere, az Óvoda utca, a Szegedi Kis István köz, a Tiszaparti sétány, a Tiszavirág híd, a Táncsics Mihály utca, a Szigligeti utca, a Verseghy park, a Kellner Gyula utca és a Lengyel légió utca tábláit is lecserélik vidámabb társaikra.

Egyelőre csak néhány belvárosi utcába kerültek ki a mesélő táblácskák

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.