2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Szolnok

Mesélő utcanévtáblák

Még az év elején hirdette meg a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. a „Mesélő utcanévtáblák Szolnokon” című pályázatát, amelynek az volt a célja, hogy egyedi, tűzzománcból készült alkotások díszítsék a várost – utcatábla formában. A beküldött munkák alapján eddig tíz tábla készült el és sorban kerülnek is ki a város különböző pontjaira.

A Kossuth téren, a Sóház utcában, a Szapáry úton és a Tisza parknál is kint vannak már azok az utcatáblák, amelyek a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. felhívására készültek. A pályázatra minden korosztályból lehetett jelentkezni, annyi volt csupán a kikötés, hogy Szolnok megyei legyen az illető és a beküldött rajzban igyekezzen egy, az adott utcához fűződő kedves emléket vagy egy történetet megjeleníteni, ami lehetett akár egy nagyszülőtől vagy iskolában hallott mese, vagy valós történelmi tudás. Az alkotások bármilyen technikával készülhettek. A pályázat célja az volt, hogy kiderítse, milyen látványra vágynak a szolnokiak, milyen ötleteik vannak a táblák kinézetét illetően.


Egyelőre csak néhány belvárosi utcába kerültek ki a mesélő táblácskák, de később a Magyar utca, a Tiszai hajósok tere, az Óvoda utca, a Szegedi Kis István köz, a Tiszaparti sétány, a Tiszavirág híd, a Táncsics Mihály utca, a Szigligeti utca, a Verseghy park, a Kellner Gyula utca és a Lengyel légió utca tábláit is lecserélik vidámabb társaikra.

Egyelőre csak néhány belvárosi utcába kerültek ki a mesélő táblácskák

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.