EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Sport

Mészöly Géza: Két év alatt kellett volna NB I-be jutni , két és fél hónapot kaptam!

Mészöly Géza nagy reményekkel érkezett Győrbe, de alig két és fél hónap elteltével már távozott is. A szakember a mifocink.com-nak adott interjújában elmondta, tudja, mi volt a hiba, de a tulajdonosi döntés mögött egy kis kapkodást érez, de beszélt arról is, hogy itthon jobban megbecsülik a külföldi edzőket, mint a magyarokat, akiknek ráadásul sokkal rosszabb feltételekkel kínálnak szerződést, így könnyebb is elküldeni őket.

Mészölyt június-én nevezték ki a szezon elején a feljutást célul kitűző ETO vezetőedzőjének, ám a csapat  vasárnap hazai pályán 3–1-re kikapott a Csákvártól, ami után a tulajdonos az edzőváltás mellett döntött.
– Bevallom, azért jól esett volna, ha egy kicsit tovább tart a bizalom velem szemben – mondta a mifocink-com-nak Mészöly Géza, aki hozzátette, nyáron hirtelen jött lehetőség volt a győri kispad, de mert számára is elfogadhatóak voltak a célok, ezért örömmel mondott igent a felkérésre. – Persze, nagyon rövid idő állt rendelkezésre a csapat kialakításakor, ennek ellenére nagyszerű, NB I-es múlttal rendelkező játékosokat sikerült szerződtetni. Ám a csapatépítéshez idő kell. Az eredményhez pedig néha szerencse is. Én NB I-es edző vagyok, bizonyítottam több helyen, Magyar Kupát nyertem és dolgozhattam utánpótlás válogatottaknál is. Tudom mit és miért csinálok, ismerem a sportágat játékosként, lehetőségem volt külföldön is játszani, és bizonyítottam edzőként is. A csapatnak nem volt erőnléti gondja, ez alatt az idő alatt apróságok hiányoztak, illetve jöttek nehézségek, sérülések, késői igazolások és kiállítás, kihagyott ziccerek, vagy nem várt utazások. Ami nem edzői hiba. Amit lehetett összeraktam. Persze, én is tudom, hogy hazai pályán nem nyertünk egyetlen meccset sem, és ez nagy hiba volt. Egyetlen győzelem lökést adott volna a csapatnak. Mondjuk a Vasas elleni siker, amire meg is volt a lehetőségünk, de nem éltünk vele. Ettől függetlenül azt mondom: jó csapat lesz az ETO, és ha kaptam volna még 2-3 hetet, akkor ezt az én vezetésem alatt következett volna be. Hiszem, hogy higgadtan elemezni kellett volna a helyzetet. Így alakult. Csapatból sokan felhívtak és nagyon sajnálták a helyzetet és megköszönték a munkám.


Mészöly azzal a céllal érkezett Győrbe, hogy az Nb I-be juttassa a csapatot (Fotó. kisalfold.hu)

És akkor mégis mi volt a baj? Mészöly erre is tudja a választ!
– Nem szabad szépíteni: a támadójátékunk rossz volt. Nagyon rossz. Sajnos nekem sem sikerült megtalálnom a megfelelő csatárt, vagy a mostani támadókhoz a megfelelő taktikát. Idő kellett volna, főleg, hogy nem volt alternatíva a kezemben. A hazai sikertelenség pedig görcsössé tette a csapatot, pedig, ha picit szerencsésebbek vagyunk vagy a játékosok hamarabb a rendelkezésre álltak volna 6-8 ponttal beljebb lennénk és ez független egy edzőtől.

Az értékadó transfermarkt szerint a győri keret az NB II-ben az egyik legtöbbet érő keret, a tulajdonos szerint pedig ezzel a kerettel nem 11. helyen kellene állni a csapatnak. Azt, hogy mit gondol erről, és a tulajdonosról Mészöly Géza, illetve azt, hogy szerinte mi a különbség a Magyarországon dolgozó magyar és a külföldi edzők között, azt ide kattintva elolvashatja!


Kapcsolódó Cikkek