EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Migránsokat támogató szervezet lopta meg a bevándorlókat

Az olasz rendőrség letartóztatta egy bevándorláspárti szervezet tagjait, mert azok a gyanú alapján ellopták a migránsok megsegítésére a helyi önkormányzattól kapott pénzeket – írja az Origo.

A Szolidaritás nevű migránsokat segítő olaszországi szervezet, leginkább az egyesületben dolgozókat támogathatta, ugyanis a 300 menekült ellátására szánt adományból semmit nem láttak a bevándorlók. A civil szervezet a forrásokat a firenzei önkormányzattól kapta. Így az adófizetők pénzét feltehetően egymás között osztották szét.


A szervezet ellen az ügyészség csalássorozat gyanúja miatt letartóztatási parancsot adott ki.

A gyanú alapján a civil szervezet megtagadta 300 migránstól az egészségügyi ellátáshoz való jogukat, a személyes higiéniájuk szempontjából fontos tárgyakat sem vett nekik, egyáltalán nem kaptak zsebpénzt, sőt még azt is megtiltották nekik, hogy telefon-feltöltőkártyákat vásárolhassanak – írja a lap.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.