2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Migránsokat támogató szervezet lopta meg a bevándorlókat

Az olasz rendőrség letartóztatta egy bevándorláspárti szervezet tagjait, mert azok a gyanú alapján ellopták a migránsok megsegítésére a helyi önkormányzattól kapott pénzeket – írja az Origo.

A Szolidaritás nevű migránsokat segítő olaszországi szervezet, leginkább az egyesületben dolgozókat támogathatta, ugyanis a 300 menekült ellátására szánt adományból semmit nem láttak a bevándorlók. A civil szervezet a forrásokat a firenzei önkormányzattól kapta. Így az adófizetők pénzét feltehetően egymás között osztották szét.


A szervezet ellen az ügyészség csalássorozat gyanúja miatt letartóztatási parancsot adott ki.

A gyanú alapján a civil szervezet megtagadta 300 migránstól az egészségügyi ellátáshoz való jogukat, a személyes higiéniájuk szempontjából fontos tárgyakat sem vett nekik, egyáltalán nem kaptak zsebpénzt, sőt még azt is megtiltották nekik, hogy telefon-feltöltőkártyákat vásárolhassanak – írja a lap.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Betiltanák a szőrmetermékek többségének árusítását és előállítását a világ egyik divatközpontjának számító Los Angelesben, amely az eddigi legnagyobb amerikai város lenne, amely bevezeti a korlátozást.

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.